D. S. B.
2022.08.10 12:58 Frissítve: 2022.08.10 14:12

Atlétika: a magyar származású világbajnok súlylökő meglátogatta távoli rokonait

A magyar felmenőkkel rendelkező amerikai súlylökő, Joe Kovacs is részt vett a székesfehérvári Gyulai István Memorialon, s a lelátón ott voltak magyar felmenői is, akikkel a verseny után is találkozott.

 

Joe Kovacs a fehérvári győzelem mellett a családjával való találkozásának is örült (Fotó: Török Attila)

Joe Kovacs nagyapja a Vas megyei Szentpéterfáról vándorolt ki Amerikába, a súlylökőnek ezért is volt régi vágya, hogy Magyarországon versenyezzen, s ha már itt járt, találkozott rokonaival is.

„Nagyon jó volt végre Magyarországon versenyezni. Ez valami olyasmi, amit mindig is szerettem volna megtenni. Nagyapám Magyarországról vándorolt ki és sokat mesélt nekem az országról. Volt szerencsém vele is visszautazni Szentpéterfára. Nagyszerű volt a verseny és izgatottan vártam a győzelmet és két 75 lábos dobást” – olvasható Joe Kovacs Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. A súlylökő 22.89 méterrel nyerte meg versenyét.

Kovacs kiemelte, hogy a nap legjobb része mégsem a győzelem volt.

„Eljött a szentpéterfai családom is szurkolni, a verseny után pedig megosztottunk egymással történeteket, fotókat nézegettünk és megbeszéltük, mikor találkozunk legközelebb. Köszönöm szépen, hogy eljöttetek! Szeretlek titeket!” – tette hozzá Joe Kovacs, aki köszönetet mondott továbbá Kovács Lászlónak, aki készített egy amerikai-magyar közös zászlót is.

2022.09.14 15:04:38

Atlétika nemzetisport.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke teljes lendülettel készül a 2023-as budapesti vb-re.

2022.08.16 22:56:32

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. A gyaloglás kicsit mindig háttérbe szorul az atlétika népszerűbb versenyszámai mögött.

2022.08.09 22:14:50

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az idei, kitűnően sikerült, világsztárok sokaságát felvonultató Memorial időzítése például a lehető legjobb módon szolgálta egy világ- és egy Európa-bajnokság közötti feszes, alig néhány hetes periódusban az akkumulátorok feltöltése és a forma megőrzése elképesztően kényes egyensúlyának fenntartását.