N. T.
2023.01.22 11:15 Frissítve: 2023.01.24 10:21

Atlétika: 100 ezer jegy már elkelt a budapesti vb-re!

Hatalmas az érdeklődés Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság iránt. Alig több mint egy hónappal az értékesítés kezdete után máris meghaladta az eladott jegyek száma a 100 ezret – áll a szervezőbizottság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

 

Az épülő Nemzeti Atlétikai Központ (Fotó: Nagy Zoltán/Metropol, archív)

Magyarország után Nagy-Britannia áll a jegyvásárló országok rangsorának élén, utána az Egyesült Államok, majd Németország következik. Nagyon sokan érkeznek Közép-Európából, valamint többek között sok francia, spanyol, olasz szurkolóval találkozhatunk majd a Nemzeti Atlétikai Központban.

„Két fontos célt fogalmaztunk meg: az egyik, hogy esténként telt ház előtt versenyezzenek az atlétika szuperhősei, a másik pedig, hogy a vb hatására megmozduljon az ország, azaz minél többen váljanak hétköznapi hőssé és kezdjenek el sportolni, győzzék le a saját korlátaikat. Pont úgy, ahogy a szuperhősök teszik ezt a világbajnokságon. A jegyeladás számai azt mutatják, hogy jó esélyünk van a telt házra és azt is látjuk, hogy sokan szurkolói klub kedvezménykuponnal, féláron vették meg a jegyüket, azaz sportoltak és éltek a vb kínálta lehetőséggel!” – mondta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója a Normafán rendezett futóversenyen, amely része a vb szurkolói klub programjának és amelyet vele együtt a szervezőbizottság több tagja is teljesített.

Több mint 700-an vettek részt a Normafán rendezett futóversenyen (Fotó: Dömötör Csaba)

Összesen 37 esemény és 8 egyéni kihívás került be a programba, ezek közül bármelyik teljesítésével 4 jegyet lehet venni 50 százalékos áron az atlétikai vb-re. Éppen a mai napon, vasárnap, szép, télies, havas terepen rendezték a Garmin WTF Cold futóversenyt a budapesti Normafán, amelyen több mint 700-an vettek részt és ők mindannyian hozzájutnak a kedvezménykuponhoz, azaz féláron vehetnek 4 belépőt a világbajnokságra.

(Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)

2023. augusztus 19. és 27. között kilenc napon át zajlanak majd az atlétikai világbajnokság eseményei és már az első nap is kiemelkedő élményeket ígér. Sok más sportágtól eltérően az atlétikai vb-n már az első nap rendeznek döntőket, például férfi súlylökésben, ahol magyar rokonai is szurkolnak majd a világbajnoki címre is esélyes amerikai Joe Kovacsnak. Az első napon kezdi meg a versenyzést a magyar csapat egyik éremesélyes atlétája, Halász Bence, világbajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk is, akinek – reményeink szerint – másnap a döntőben is szurkolhat majd az ország. Ezen a napon, augusztus 20-án lesz az egyik legjobban várt esemény, a férfi 100 méteres síkfutás döntője is.

Minden nap lesznek magyar atléták a programban és minden este rendeznek döntőket is. Augusztus 22-én kezdi meg a versenyzést a Magyarországon a 2022-es év női sportolójának választott Kozák Luca. Augusztus 26-án lesz egy másik különösen várt esemény: az atlétika jelenlegi legnagyobb sztárja, Mondo Duplantis már előre bejelentette, hogy ismét a világcsúcs megdöntésére készül a rúdugrás döntőjében.

A jegyértékesítésről ezen a linken tájékozódhat!

A 2023-AS BUDAPESTI ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG RÉSZLETES PROGRAMJA ITT!

2023.01.09 13:01:22

Atlétika nemzetisport.hu

Augusztus 19. és 27. között rendezik meg a 19. szabadtéri vb-t a magyar fővárosban.

2023.01.04 13:34:32

Atlétika nemzetisport.hu

A francia Mahiedine Mekhissi-Benabbad 37 évesen hagy fel az akadályfutással.

2022.12.30 15:24:35

Atlétika nemzetisport.hu

Münchenben Eb-ezüstöt nyert, fedett pályán és szabadtéren is megdöntötte az országos csúcsot.

2022.12.18 22:07:43

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Budapest következő nyara tele van nem csak sportrendezvény-ígéretekkel, ahogy az illik is egy világváros esetében. A bokrétának egyértelműen az atlétikai vb ígérkezik. 2023-ban a sportág első világbajnokságának negyvenedik évfordulója lesz, így az elmúlt évtizedek hőseinek felvonulását is valószínűsíti.

2022.12.14 17:26:36

Atlétika nemzetisport.hu

Pap Márk: Az elkövetkezendő tíz évben szeretnék történelmet írni, szeretném, hogy emlékezzenek rám!