Atlétika: Kozák Luca hatodik lett Torunban

Vágólapra másolva!
2024.02.06. 21:24
Kozák Luca vb-re kijutást érő helyen áll a világranglistán (Fotó: Szabó Miklós)
Kozák Luca a hatodik helyen végzett női 60 méter gáton kedden a nemzetközi szövetség fedett pályás atlétikai versenysorozatának arany kategóriás viadalán, Torunban.

 

A lengyelországi viadalon futott először idén gáton a debreceniek 100 gáton olimpiai szinttel rendelkező klasszisa, aki az előfutamból 8.22 másodperces eredménnyel jutott döntőbe, ott pedig 8.13-mal ért célba a hatodik helyen. A finálét a holland Nadine Visser nyerte meg 7.80-nal.

„Mivel az előző két fedett pályás szezonban mindig megsérültem, ezért úgy döntöttünk, hogy most kevesebb versenyen állok rajthoz rövidebb idő alatt – mondta a debreceni atléta a Nemzeti Sportnak. – Jobbat szerettem volna futni, 8.10-en belüli idő volt a cél, a második futásom technikailag összeszedettebb volt, mint az első. Nem jó, de nem tragikus, hogy ettől elmaradtam, az első versenyem általában ehhez hasonlóan sikerül. A következő versenyemre egyből innen Torunból megyek, szombaton futok majd Franciaországban. Nagy könnyebbség lesz, hogy nem előző nap esek majd be rá, mint most, bizakodó vagyok.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik