Orvosszakmai szempontból értékelték az atlétikai világbajnokságot

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 15:22
Schmidt Ádám nyitotta meg az eseményt (Fotó: Szabó Miklós)
Az atlétikai stadionnal szemben, a Kopaszi-gáton osztották meg egymással tapasztalataikat és észrevételeiket az orvosszakma képviselői a tavalyi világbajnoksággal kapcsolatban.

 

A Kopaszi-gát öbölház rendezvénytermében gyűltek össze az orvosszakma jeles képviselői, hogy közösen értékeljék a budapesti atlétikai világbajnokság eredményeit és tanulságait. A konferencia az Országos Sportegészségügyi Intézet szervezésében valósult meg, hogy a minden tekintetben sikeres vb orvosi aspektusáról diskuráljanak a jelenlévők. Köztük például az Országos Tisztifőorvos, Dr. Müller Cecília, Géczi Mariann, a MOB sratégiai igazgatója, Dr. Soós Ágnes, az OSEI főigazgató főorvosa, más szakmai képviselők, Dr. Gilly Gyula, a vb egészségügyi és antidopping igazgatója, Dr. Till Zsolt, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója és még sokan mások. Az eseményt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szavai nyitották meg.

„Alig felfogható, hogy már öt hónap eltelt Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye óta. Hatalmas sikert aratott az atlétikai világbajnokság, és ehhez csapatmunkára volt szükség. Mindenki, aki ebben részt vett, hozzájárult a sikerhez, és Németh Balázs (világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója) karmesterként hangolta össze rengeteg ember munkáját, hogy egy kiválóan működő zenekarhoz hasonlítson, probléma nélkül, és még a legvájtabb fülűeknek is élvezetesen szóljon a muzsika. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke a szervezet konferenciáján kimondta a mondatot, amire annyira vártunk, hogy a budapesti volt minden idők legjobb világbajnoksága. Kormánybiztosként azóta is minden lehetséges alkalmat megragadok, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik ehhez hozzájárultak, így most engedjék meg, hogy az önök munkáját is megköszönjem” – mondta beszédében Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Statisztikák, logisztikai problémák, szakmai kihívások és különböző szervezési nehézségek megvitatásával folytatódott a konferencia, annak érdekében, hogy az apró hibákból tanulni, az elért sikereknek pedig közösen örülni lehessen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik