Atlétika: Pars Krisztián újabb műtéte után a visszatérésen dolgozik

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 10:09
null
Pars Krisztián újabb műtétje után már a párizsi olimpiát is célba venné (Fotó: Penovácz Károly/Veszprém Megyei Napló)
Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető 17. műtéte után a visszatérésen dolgozik és abban az esetben, ha januárban jól reagál a lába a terhelésre, a jövő évi párizsi olimpiát is megcélozza.

 

„Friss helyreállító műtéten estem át négy hete. A 2022 októberében elvégzett lábműtét nem sikerült, és ezt újra kellett műteni. Ha egy kicsit előbbkapunk észhez, vagy ha előbb mondanak valamit arról, hogy ez nem sikerült jól, akkor újra megműttettem volna és akkor talán a világbajnokságon is részt tudtam volna venni” – mondta a Kossuth Rádiónak a 2012-es londoni olimpia bajnoka, majd hozzátette, nagyon megviselte, hogy nem tudott hazai pályán dobókörbe állni a vb-n.

A 41 éves atlétát talpsérülése már régóta hátráltatja, s korábban két orvostól is olyan visszajelzést kapott, hogy a lába már nem lesz a régi és ezzel a fájdalommal együtt kell élnie. Új orvosa szerint egy csontkinövés okozta a problémát, amit műtéti úton el is távolított, így Pars úgy döntött, hogy ha sikeresen zárul a rehabilitáció, akkor szeretne felkészülni a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra.

„Mindenki engem tart hibásnak, hogy miért nem hagyom abba, és miért nem mondom ki a végét. Egyrészt azért, mert nem szeretném így abbahagyni, másrészt tavaly rossz lábbal is 72 méter körül voltam februárban, de sajnos olyan rossz volt a lábam, hogy nem tudtam felfejlődni a helyzethez” – hangsúlyozta.

A kétszeres Európa-bajnok azt is megemlítette, hogy jelenleg nincs klubja, és olyan edzőt vagy segítőt keres, aki kizárólag vele foglalkozik, mivel akkor képes lehet újra 75-76 méter körül teljesíteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik