Atlétika: ismét Budapestre érkezik Lord Sebastian Coe

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 09:33
null
Sebastian Coe (balra) először látogat hazánkba a nyári nagy sikerű atlétikai világbajnokság óta (Fotó: Szabó Miklós)
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár meghívására ismét Budapestre érkezik Lord Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, hogy részt vegyen az államtitkárság és a Nemzeti Sportügynökség idei második sportdiplomáciai konferenciáján. A brit sportdiplomata először látogat hazánkba a nyári nagy sikerű atlétikai világbajnokság óta – közölte szerkesztőségünkkel az államtitkárság.

Sebastian Coe legutóbb augusztus folyamán, a budapesti atlétikai vb-n járt hazánkban. A sporteseményt a helyszínen több mint 400 ezren látták, míg világszerte több mint 1 milliárdan követték figyelemmel. A hazai szervezőknek köszönhetően több újítást is hozó esemény után a World Athletics elnöke elmondta, hogy véleménye szerint a magyar rendezőknek sikerült új szintre emelniük a világbajnokságot.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke pénteken először részt vesz a Sportért Felelős Államtitkárság, valamint háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség által szervezett A nemzetközi sportesemények és a sportdiplomácia kapcsolata című konferencián, ahol a nemzetközi sporteseménypiac aktuális trendjeivel kapcsolatban osztja meg gondolatait a résztvevőkkel. A konferenciát a sportot is felügyelő tárca vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere nyitja majd meg.

„Önmagában óriási siker, hogy Lord Sebastian Coe elfogadta meghívásunkat hazánkba. A konferencia egyik központi témája lesz, hogy a hazai sporteseményeknek milyen további hozzáadott értékük lehet hosszú távon, erre még tudatosabban szeretnénk készülni a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy Elnök Úr, aki a londoni olimpia szervezőcsapatát is vezette, értékes tapasztalatokat fog velünk megosztani ezzel kapcsolatban” – mondta el a pénteki program kapcsán Schmidt Ádám.

A konferencia után Sebastian Coe ellátogat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre, ahol egy ünnepség keretében az intézmény díszdoktorává avatják. A nap programját az atlétikai világbajnokság gálavacsorája zárja, ahol Schmidt Ádámmal, az esemény kormánybiztosával, a szervezőbizottság társelnökeivel, azaz: Fürjes Balázzsal, a NOB nemrég megválasztott állandó tagjával és Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökével, valamint Németh Balázzsal a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatójával közösen köszöntik a világbajnokság szervezésében részt vevő munkatársakat.

Látogatása során Sebastian Coe több tárgyalást is folytat majd a hazai sportélet vezetőivel az atlétika hazai és nemzetközi helyzetéről és a további együttműködési lehetőségekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik