Atlétikai vb: országos csúccsal 14. a 4x100-as magyar női váltó – VIDEÓ

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 20:29
null
Új országos csúcsot futva a 14. helyen végzett a magyar női 4x100-as váltó (Fotó: Török Attila)
A Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka, Kocsis Anna Luca alkotta magyar női 4x100-as váltó országos csúccsal a 14. helyen végzett a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A versenynap élő tudósítása itt olvasható!

Az első előfutamot idei legjobbjával, 41.71-es idővel Jamaica nyerte Nagy-Britannia és Svájc előtt.

A második futamban Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka és Kocsis Anna Luca az egyes pályán versenyzett. A magyar váltó végül új országos csúccsal, 43.38-as idővel a futamában Brazíliát, és – a versenyt be nem fejező – Nigériát megelőzve a 7. helyen ért célba, míg összesítésben a 14. helyen végzett.

A magyarok futamát az amerikaiak nyerték, a második helyen Elefántcsontpart végzett, míg harmadikként Olaszország ért be.

A döntőben így Jamaica, Nagy-Britannia, Svájc, Egyesült Államok, Elefántcsontpart, Olaszország, Hollandia és Lengyelország szerepelhet.

A MAGYAR NŐI VÁLTÓ ORSZÁGOS CSÚCSA

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik