Atlétikai vb: Mindenhonnan kiváló visszajelzéseket kaptunk – Schmidt Ádám

Vágólapra másolva!
2023.08.28. 15:33
null
Schmidt Ádám is nagyon elégedett a budapesti atlétikai világbajnoksággal (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)
„Magyarország jelesre vizsgázott” a vasárnap zárult budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésében – többek között erről is beszélt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az esemény kormánybiztosa a hétfői sajtótájékoztatón.

– Megkapta azokat a visszajelzéseket, amiket várt?
Az ember maximalista, de az, amit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe mondott a világbajnokság szervezése kapcsán, több mint elismerő – fogalmazott Schmidt Ádám. – Új szintre emeltük a világbajnokságot, nagyon sok olyan újítás megvalósult, ami bevált, népszerű lett, és a jövőben elképzelhetetlen, hogy nélkülük rendezzenek bármilyen világeseményt, amíg ő az elnök. A másik az emberek visszajelzése volt, amire válasz a több mint négyszázezer kilátogató és az egymilliárd tévénéző. Ezek mind olyan visszajelzések, amelyek révén visszaigazolást nyert a befektetett munka, boldogok vagyunk, mert sok embernek okoztunk örömet és büszkeséget.

Mennyire volt fontos ez kilenc nap sportdiplomáciai szempontból?
A világbajnokság rangját jelzi, hogy mennyi nemzetközi sportvezető látogatott a magyar fővárosba. Megtisztelte jelenlétével a világbajnokságot Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, számos NOB-tag és sportvezető. Nagyon sok sportminiszterrel egyeztettem hivatalosan és félhivatalosan ebben a kilenc napban, a tőlük kapott visszajelzés egyértelmű siker, mindenki el volt ragadtatva az infrastrukturális fejlesztésektől és a magyar közönségtől, amely ugyanolyan lelkes volt, ha volt magyar sportoló a pályán, ha nem, ezt maga Sebastian Coe is kiemelte. A sportolók is el voltak ragadtatva.

Ön szerint is szintet lépett Budapest szervezés terén?
Az atlétikai világbajnokság a világ harmadik legnagyobb sporteseménye, és minden visszajelzés azt igazolja, hogy Magyarország jelesre vizsgázott. Sportszerető emberként mindannyiunknak van egy vágya, azért dolgozunk, hogy a legnagyobb események is ide kerülhessenek. Bízunk benne, hogy hamarosan rendezhetünk labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt, és utána már nagyon kevés olyan esemény van, ami ennél is magasabb rangú.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik