Atlétika: Bolt eleget tett százon, most már a 200-ra koncentrál

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 21:41
A Nemzetközösségi Játékokon a jamaicai váltót aranyéremhez segítő Usain Bolt a jövőben nem a 100, hanem a 200 méteres síkfutásra szeretne koncentrálni.

„Azt hiszem, eleget tettem már százon. Tudom, hogy az emberek azt szeretnék, ha továbbra is gyors lennék százon, de a 200 a szerelmem, és egy különleges célt szeretnék elérni. A jövőben ezért a 200-ra fókuszálok. Azt mondtam korábban, 19 másodperc alá szeretném szorítani a 200 világcsúcsát. Ez az egyik legnagyobb célom, ez az egyik legnagyobb álmom, ezért edzek kőkeményen. Megnézzük, sikerül-e” – nyilatkozta a BBC-nek Bolt.

A világcsúcstartó sprinter volt a befutó a négyesben, amely 37.58 másodperces versenycsúccsal győzött Anglia (38.02), valamint Trinidad és Tobago (38.10) előtt. Jamaica 36.84 másodperccel tartja a világcsúcsot.

A hatszoros olimpiai bajnok Bolt lábsérülése miatt csak most állt rajthoz először az idényben, s mivel a jamaicai válogatón sem indult, csak váltóban nevezték a Nemzetközösségi Játékokra. Bolt legközelebb Rio de Janeiróban fut, augusztus 14-én a Copacabanán egy show-jellegű versenyen, aztán a zürichi Gyémánt Liga-viadalon, augusztus 28-án.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik