Videó: így debütált a 15 éves Erling Haaland a felnőttek között

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 12:16
2016. május 12-én, két hónappal 16. születésnapja előtt debütált Erling Haaland a norvég másodosztályban játszó Bryne csapatában. Akkoriban a növekedési periódus még nem zajlott le a támadónál, ami magyarázza vékonyabb és alacsonyabb testalkatát.

2016 májusában kirúgták Gaute Larsen vezetőedzőt a Bryne kispadjáról, és helyére ideiglenesen Alf Ingve Berntsent nevezték ki, aki addig a legidősebb ifi korosztály edzője volt – ott dolgozott együtt Erling Braut Haalanddal is.Gaute Larsen vezetőedzőt a Bryne kispadjáról, és helyére ideiglenesen Alf Ingve Berntsent nevezték ki, aki addig a legidősebb ifi korosztály edzője volt – ott dolgozott együtt Erling Braut Haalanddal is.

14 évesen már az U19-esek között edzett a támadó, és gólérzékenységének híre gyorsan terjedt szakmai berkeken belül.

Bernstentnek köszönhetően Haaland a felnőttek között is bemutatkozhatott, erre a másodosztályú Ranheim ellen került sor 2016. május 12-én. A mérkőzést 1–0-ra megnyerte a Ranheim csapata.



Ahogy John Vik, a Molde korábbi vezető játékosmegfigyelője nyilatkozta az Athleticnek, ő volt az, aki Moldéba vitte a kölyköt, ahol Ole Gunnar Solskjaer lett Haaland edzője.

„Ha megnézzük róla a tizenkét-tizenhárom éves korában készült képeket, nagyon alacsony volt. Onnantól fogva, hogy hozzánk került, elkezdett nőni. Az első évben tíz-tizenkét centimétert nőtt, és nyolc-tíz kilogramm izmot szedett fel magára” – fogalmazott John Vik.

Annak ellenére, hogy Haaland tinédzser éveinek elején még sokkal alacsonyabb és vékonyabb volt, atletikusságáról bizonyosodik az a tény, hogy ötévesen (!) helyből távolugrásban 163 centiméteres eredményt ért el, ami világrekordnak számít a korosztályában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik