Tévez parádéja után az FA-kupa elődöntőjében a City

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 20:19
null
Carlos Tévez ellenállhatatlan volt a Barnsley ellen (Fotó: Action Images)
Nem okozott gondot a Manchester Citynek a másodosztály sereghajtója elleni mérkőzés az FA-kupában. Az égszínkék-fehérek a mesterhármast jegyző Carlos Tévez vezérletével 5–0-ra legyőzték a Barnsleyt, ezzel a kora délután az Everton otthonában meglepetésre 3–0-s győzelmet arató Wigan után a legjobb négy közé jutottak.

A másodosztály utolsó helyén álló Barnsley kezdésként majdnem meglepte a Manchester Cityt, az első támadásából szögletet ért el, s a rövid felszabadítás után Ryan Tunnicliffe jutott lövőhelyzethez, de a Manchester United kölcsönjátékosa nem találta el a kaput. Ami az MU-t illeti, volt további köze ehhez a mérkőzéshez, hiszen miután a City a hét elején felajánlotta az Etihad-stadiont a Real Madridnak a BL-nyolcaddöntő előtti edzésre, az MU meghívta a Barnsleyt az edzőközpontjába, hogy ott készüljön a szombati összecsapásra.

KAPOTT GÓL NÉLKÜLI MENETELÉSEK

A Manchester City ebben a szezonban még nem kapott gólt az FA-kupában: a Watfordot 3–0-ra, a Stoke Cityt 1–0-ra, a Leeds Unitedot 4–0-ra, a Barnsleyt 5–0-ra győzte le.

A legutóbbi alkalom, hogy egy klub kapott gól nélkül jutott az FA-kupa elődöntőjébe, a 2004–2005-ös idényben volt, akkor a Manchester United érte el a bravúrt.
Kapott gól nélkül a döntőbe legutóbb az Everton jutott, még az 1965–1966-os kiírásban.
Hibátlan védőteljesítménnyel legutóbb a Bury nyerte meg a kupát, az 1902–1903-as szezonban.

Nem sokat használt a gesztus, Carlos Tévez ugyanis a 11. percben vezetéshez juttatta a Pantilimon – Zabaleta, K. Touré, Lescott, Kolarov – Nasri, Barry, Y. Touré, David Silva – Tévez, Dzeko kezdőcsapattal felálló Cityt (Roberto Mancini 9 légióst tett a csapatába, a túloldalon David Flitcroft 10 angol mellett egy lengyelt küldött pályára). Yaya Touré előreívelt labdáját David Silva lőtte kapura kapásból, a kapufáról kipattanó labdára lecsapott Tévez, és a kapuba helyezte.

A napokban jogosítvány nélkül vezető argentin (a City-tábor írt is már neki egy dalt, „Carlos Tévez, akkor vezetsz, amikor akarsz" címmel) jelölése megtérült Mancini számára, a 27. percben ugyanis Tévez labdájából rúgott gólt a szerb Alekszandar Kolarov, négy perccel később pedig a David Silvától kapott labdát a Barnsley védőinek szorításában ő maga rúgta a kapuba.

A Cityt valóban megnyugtatta a korai gól, felszabadultan játszott, a Barnsley számára pedig a második félidőre nem maradt remény. Azért, biztos, ami biztos, Tévez megszerezte harmadik gólját is gyorsan, az 50. percben Samir Nasri átadásából talált be. David Silva is feliratkozott a gólszerzők közé: Yaya Touré átadását követően saját kipattanóját terelte a barnsleyi kapuba.

James Milner még lőtt egy sistergős kapufát, de a visszafogottabb iramban újabb gól már nem esett, a City így is szépen kiszolgálta közönségét.

A Wigan is bejutott az elődöntőbe, meglepetésre ugyanis idegenben 3–0-ra legyőzte az Evertont. A találkozó elején a hazaiak kezdeményeztek, de félórányi játék után a vendégcsapat négy perc alatt eldöntötte a meccset.

A 30. percben Figueroa szakadt el Osmanről egy szögletnél, és fejelt az Everton kapujába (0–1), majd egy perccel később már 0–2-t mutatott az eredményjelző: Callum McManaman lépett ki a jobb oldalon, és 9 méterről a jobb alsóba lőtt. A 33. percben már hárommal mentek a vendégek, Koné játszott középre, az ott érkező Jordi Gómez pedig 21 méterről a jobb alsóba tekert (0–3).

A második játékrészben a hazaiak Fellaini kevéssel mellé szálló emelésével próbálkoztak, majd Figueroa lövését hárította Mucha a 65. percben. Az utolsó percekben még a csereként beálló Barkley, valamint Osman révén állt közel az Everton a szépítéshez, ez azonban egyiküknek sem sikerült, így a Wigan 3–0-ra nyert.

A java vasárnap jön, a Millwall–Blackburn Championship-rangadó után a Manchester United a Chelsea-t fogadja azzal a céllal, hogy a Bajnokok Ligájával ellentétben versenyben maradjon a trófeáért.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Manchester City–Barnsley (II.) 5–0
(Tévez (11., 31., 50., Kolarov 27., David Silva 65.)
Everton–Wigan Athletic 0–3 (Figueroa 30., C. McManaman 31., Jordi Gómez 33.)
A győztesek továbbjutottak.
VASÁRNAP
Millwall (II.)–Blackburn Rovers (II.) 15.00 (Tv: Sport1)
Manchester United–Chelsea 17.30 (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik