Sturridge-é az első gól, a Poolé az első győzelem a PL-szezonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.17. 15:48
null
Látványos mérkőzés volt – kevés góllal (Fotó: Reuters)
A Premier League 2013–2014-es szezonjának első mérkőzésén a Liverpool az Anfielden 1–0-ra legyőzte a Stoke Cityt. A hazai csapat rengeteg helyzetet kidolgozott, de többnyire ki is hagyta azokat. Hogy ez nem bosszulta meg magát, az annak köszönhető, hogy a hajrában Simon Mignolet megfogta Jonathan Walters büntetőjét.

Az első negyedórában óriási nyomást gyakorolt a Liverpool a Stoke védelmére. Daniel Sturridge fickándozott elöl, még gólt is szerzett, igaz, a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Ha azt vesszük, hogy Luiz Suárez marad a Poolnál, akkor a fiatal angol csatárnak most van lehetősége bizonyítani, hiszen az uruguayi a main kívüli még öt meccs erejéig nem játszhat eltiltás miatt. Aztán Kolo Touré fejelt kapufát, a kipattanót pedig szintén Sturridge vágta fölé az ötös sarkától.

A Stoke többnyire csak védekezett, de a Pool új kapusa, Simon Mignolet összehozott egy igen komoly helyzetet: aláfutott a labdának, Robert Huth azonban csak a kapufát találta el.

Luis Suárez is megérkezett
Luis Suárez is megérkezett

Úgy tűnt, hogy a Liverpoolnak előjön a korábbi betegsége, hogy hiába alakítja ki a helyzeteket és játszik fölényben – főleg hazai pályán –, rengeteg lehetőséget hagy ki. Aztán a messze nem a legnagyobb esélyüket kihasználták a "vörösök": Sturridge a 16-os előteréből szépen lőtte ki a bal alsót a 37. percben. 1–0

Sturridge akár meg is duplázhatta volna a liverpooli előnyt, ám Asmir Begovic védte a támadó lövését a 61. percben. A folytatásban is több helyzetet dolgozott ki a hazai csapat – Jordan Henderson lövésénél sem sokon múlt, hogy beakadjon –, de a megnyugtató újabb találatot csak nem sikerült megszerezni. Glen Johnson is közelről hibázott nagy helyzetben

A hajrában pedig majdnem megint pontokat veszített a Pool, Simon Mignolet azonban megfogta Jonathan Walters büntetőjét. Ezzel gyakorlatilag máris az első meccsen közönségkedvenc lett a Sunderlandtől érkező kapus.

A Liverpool 26 lövéssel próbálkozott a mérkőzésen, ezekből 11 találta el a kaput és a csapat egy gólt szerzett. Ezúttal elég volt.

TOPLIGÁK, SZOMBATI PROGRAM
PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Liverpool–Stoke City 1–0 (Sturridge 37.)
KÉSŐBB
16.00 Arsenal–Aston Villa (Tv: Digi Sport1)
16.00 Norwich City–Everton
16.00 Sunderland–Fulham
16.00 West Bromwich Albion–Southampton
16.00 West Ham United–Cardiff City
18.30 Swansea City–Manchester United (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik