Dupla dráma a ráadásban, a 100. percben szerzett góllal nyert az MU

Vágólapra másolva!
2020.09.26. 13:20
null
Drámai meccsen szerezte meg a három pontot a Manchester United (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 3. fordulójának nyitó mérkőzésén a Manchester United drámai végjátékban 3–2-re legyőzte a kapufát ötször is eltaláló Brightont.

ANGOL PREMIER LEAGUE
3. FORDULÓ
BRIGHTON–MANCHESTER UNITED 2–3 (1–1)
Brighton and Hove, Amex Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kavanagh
Brighton: Ryan – White, Dunk, Webster – Lamptey, Lallana (Gross, 74.), Alzate, March – Trossard, Connolly (Dzsahanbahs, 74.), Maupay. Menedzser: Graham Potter
Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba (Fred, 65.), Matics – Greenwood (Bailly, 83.), B. Fernandes, Rashford – Martial (Van de Beek, 90.). Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Maupay (40. – 11-esből), March (90+5.), ill. Dunk (43. – öngól), Rashford (55.), B. Fernandes (90+10. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Manchester United idénybeli első bajnokiján kellemetlen vereséget szenvedett, Ole Gunnar Solskjaer csapata hazai pályán 3–1-re kikapott a Crystal Palace-tól, így volt mit kijavítani a Brighton ellen.

Ennek ellenére a házigazda Brighton kezdte jobban a mérkőzést, az első fél órában Leandro Trossard kétszer is eltalálta a kapufát, majd Adam Webster fejese után a lécről pattant kifelé a labda…

Az első félidő hajrájában a gólok is megérkeztek: a 38. percben Bruno Fernandes szabálytalansága után jutott tizenegyeshez a házigazda, a büntetőt pedig Neal Maupay panenkázva értékesítette. 1–0

Nem sokáig volt hátrányban az MU, a 43. percben Bruno Fernandes szabadrúgása után Nemanja Matics tette középre a labdát, ami a Harry Maguire elől menteni igyekvő Lewis Dunk lábáról a kapuba pattant. 1–1

Eseménydúsan indult a második félidő is: szinte azonnal újabb büntetőhöz jutott a Brighton, ám egy kis videózás után Chris Kavanagh úgy látta, Paul Pogba mégsem szabálytalankodott Aaron Connollyval szemben. Három perccel később Marcus Rashford gólját les miatt érvénytelenítették a VAR segítségével, újabb három perc elteltével azonban már szabályos gólt szerzett a vendégcsapat: Bruno Fernandes indítása után Rashford indult meg a bal oldalon, majd szép cselekkel megbolondította a fél hazai védelmet, s a kapuba küldte a labdát. 1–2

A 60. percben Solly March lövése után is a kapufa segítette ki David de Geát, majd a 75. percben Trossard mesterhármast ért el kapufákból: a jobb és a bal oldali után ezúttal a keresztlécet találta el. A folytatásban is becsülettel próbálkoztak a hazaiak, az ötperces ráadás végén pedig góllá érett a fölényük: Alireza Dzsahanbahs jobb oldali beadása után March fejelte közelről a kapuba a labdát. 2–2

És amikor már tényleg mindenki azt hitte, hogy a drámát nem lehet tovább fokozni, akkor a 97. percben Harry Maguire fejese után Maupay kezét találta el a labdát, rövid videobírózást követően pedig büntetőt kapott az MU. A 100. percben Bruno Fernandes állt a labda mögé, és rendkívül magabiztosan kilőtte a bal felsőt, így a Manchester United 3–2-re legyőzte a Brightont.

A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Szombat
16.00:Crystal Palace–Everton (Tv:Digi Sport1)
18.30:West Bromwich Albion–Chelsea (Tv:Spíler1)
21.00:Burnley–Southampton (Tv:Spíler1)
Vasárnap
13.00:Sheffield United–Leeds United (Tv:Spíler1)
15.00:Tottenham Hotspur–Newcastle United (Tv:Digi Sport1)
17.30:Manchester City–Leicester City (Tv:Spíler1) – élőben az NSO-n!
20.00:West Ham United–Wolverhampton Wanderers (Tv:Spíler1)
Hétfő
18.45:
Fulham–Aston Villa (Tv:Digi Sport1)
21.00: Liverpool–Arsenal (Tv:Digi Sport1) – élőben az NSO-n!

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+10. perc: EZ A VÉGE, NYERT AZ MU!

90+10. perc: GÓL! NYERT AZ MU! Bruno Fernandes állt a labda mögé, és jobbal a bal felső sarokba küldte. 2–3

90+8. perc: IGEN, TIZENEGYEST KAPOTT AZ MU!

90+7. perc: Ez a vége? Nem, ez egyáltalán nem biztos, mert Maguire fejese után egyértelműen Maupay kezéhez ért a labda. Jön a videobírózás!

90+7. perc: Micsoda mentés! A bal oldali szöglet után Maguire fejelt, March azonban a gólvonalról mentett.

90+7. perc: Van de Beek harcolt ki szögletet.

90+5. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BRIGHTON! Dzsahanbahs bal oldali beadása után a josszú oldalon üresen érkező Solly March közelről a kapuba fejelte a labdát. 2–2

90+3. perc: Védés! Egy kapu előtti kavarodés végén Trossard lőtt közelről, de De Gea védett.

90. perc: Öt perc a ráadás.

90. perc: Cserélt az MU, Martial helyére Donny van de Beek érkezett.

85. perc: White jobb oldali beadása után a hosszú oldalon érkező March kapásból a léc fölé küldte a labdát.

84. perc: Martialt állították meg lesen.

83. perc: Cserélt Solskjaer, Greenwood helyére Bailly állt be.

83. perc: Dunk kapott sárga lapot, Rashfordot rántotta vissza a kezdőkörben.

80. perc: Gross bal oldali szöglete veszélytelen volt.

80. perc: March lövése után Wan-Bissaka blokkolt, szöglet jön.

Trossard az első félidőben a jobb és a bal oldali kapufát is eltalálta, ezúttal pedig a lécet…

76. perc: OTT AZ ÖTÖDIK KAPUFA! Egy remek hazai kontra végén, Dzsahanbahs ívelése után Trossard előtt adódott lehetőség, a tizenhatoson belülről ballal eleresztett lövését követően azonban a keresztlécről kifelé pattant a labda.

74. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Conollyt Dzsahanbahs, Lallanát Gross váltotta.

74. perc: Ben White is besárgult.

68. perc: Maupay harcolt ki magának helyzetet, de a lövése után De Gea könnyedén védett.

65. perc: Cserélt az MU, Pogba helyére Fred állt be.

65. perc: Connollyt állították meg lesen.

64. perc: Trossard szöglete veszélytelen volt.

60. perc: HIHETETLEN, EZ IS KAPUFA! March vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd kissé balról ballal lőtt, a labda azonban a bal oldali kapufa belső részéről kifelé pattant.

58. perc: Maguire mellett Connolly esettel a tizenhatoson belül, de ezért nem ítélt büntetőt a játékvezető.

55. perc: GÓL! EZ MÁR SZABÁLYOS, FORDÍTOTT AZ MU! Bruno Fernandes indítása után Marcus Rashford indult meg a bal oldalon, majd befelé tört, és remek cselekkel előbb White-ot, aztán Dunkot csapta be, végül hét méterről ballal lőtt, a labda pedig Dunkról a bal felső sarokba vágódott. 1–2

52. perc: LESGÓL! Egy bal oldali beadás után a védőjétől elszakadó Rashford passzolta a labdát a kapuba, de a videobíró segítségével les miatt érvénytelenítették a találatot.

49. perc: NINCS BÜNTETŐ! Kavanagh megnézte, és úgy döntött, hogy mégsem történt szabálytalanság.

48. perc: Jön még egy kis videobírózás, Kavanagh is megnézi az esetet.

47. perc: Pogba kapott egy sárga lapot is.

47. perc: Ez is tizenegyes! Egy jó indítás után Connolly tört be a tizenhatoson belülre, maga elé engedte a labdát, majd Pogba hátulról felborította.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

Csere egyik oldalon sem történt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–1 az állás.

45. perc: Kettő perc a ráadás.

43. perc: ÖNGÓL! EGYENLÍTETT AZ MU! Bruno Fernandes bal oldali szabadrúgása után Matics szinte az alapvonalról tette középre a labdát, ami a Harry Maguire elől menteni igyekvő Lewis Dunk lábáról a kapuba pattant. 1–1

42. perc: Trossard is kapott egy sárga lapot, ő Shaw-t rúgta fel.

41. perc: Maguire sárgult be, Connollyt könyökölte le.

40. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A BRIGHTON!Neal Maupay állt a labda mögé, és jobbal bepanenkázta azt a kapuba. De Gea elvetődött, így nem volt esélye. 1–0

38. perc: Tizenegyest kapott a Brighton! Lallana indítása után Lamptey tolta meg a labdát, a keresztező Bruno Fernandes pedig a hazai játékos lábát találta el – Kavanagh büntetőt ítélt. Rövid videobírózás, de jöhet a büntető.

36. perc: A jobb oldali szöglet után Webster nem tudott fejelni a hosszú oldalon.

35. perc: Trossard bal oldali szabadrúgása után Maguire csúsztatta szögletre a labdát.

33. perc: LESGÓL! Greenwood lőtte 11 méterről a kapu jobb oldalába a labdát, ám Rashford már lesről indult, mielőtt remekül kiszolgálta a csapattársát.

30. perc: MÉG EGY KAPUFA! Maupay bal oldali beadása után Webster fejelt, a labda pedig a keresztlécre hullot, onnan kifelé pattant, végül Fernandes szabadított fel. De Gea ezúttal ott volt, de ez már a hazaiak harmadik kapufája volt!

25. perc: A bal oldali sarokrúgás után De Gea öklözött, majd Connolly próbálkozott 15 méterről, de csúnyán eltörte a labdát…

24. perc: Maupay bal oldali beadása után Matics blokkolt, szöglet következik.

22. perc. Bruno Fernandes rúgta fel Maupayt, kapott is egy sárga lapot.

De Gea meglehetősen elégedetlen a társakkal…

21. perc: EZ IS KAPUFA! Megint Trossard próbálkozott balla, ezúttal 19 méterről laposan, de a bal oldali kapufa tövéről kifelé pattant a labda.

19. perc: Bruno Fernandes bal oldali beadása után veszélyesen érkezett középre a labda, amelyet végül sem Martial, sem a védők nem értek el.

18. perc: Egy bal oldali beadás után Lindelöf lábáról a saját kapuja felé pattant a labda, amelyet De Gea magabiztosan megfogott.

17. perc: Greenwood kapott ajándékba egy labdát az ellenféltől, majd betört a tizenhatoson belülre, meghízott egy cselt, végül ballal lőtt, de nem találta el a kaput.

13. perc: Matics buktatta Lampteyt a vendégek térfelének közepén.

9. perc: KAPUFA! Egy bal oldali támadás végén Trossard kapott labdát, igazított rajta egyet, majd ballal 19 méterről tüzelt, a jobb oldali kapufa azonban kisegítette De Geát.

6. perc: Trossard jobb oldali lapos beadása után Lindelöf rúgta el a tizenhatoson belülről a labdát.

4. perc: Egy jobb oldali Brighton-szöglet után nem alakult ki helyzet.

A hazaiak kék, a vendégek piros mezben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A Manchester United eddig csak egy bajnokit játszott, abban azonban nem volt sok köszönet: Ole Gunnar Solskjaer csapata hazai pályán 3–1-re kikapott a Crystal Palace-tól.

A Brighton a nyitó fordulóban 3–1-re kikapott a Chelsea-től, majd 3–0-ra nyert a Newcastle otthonában.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Brighton–Manchester United a Premier League 3. fordulójában.Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik