L. M.
2022.04.01 15:41 Frissítve: 2022.04.01 17:50

PL: Kane beérte Agüerót, Arteta a hónap menedzsere

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) a hivatalos oldalán jelentette be a hónap díjazottjait. A legjobb játékosának Harry Kane-t, a hónap menedzserének Mikel Artetát választották meg.

Harry Kane hetedik alkalommal lett az angol bajnokságban a hónap legjobb játékosa.

Harry Kane lett a Premier League legjobb játékosa márciusban, ezzel az angol csatár beérte Sergio Agüerót – mindkettőjüket hétszer választották meg. Kane duplázott az Everton ellen 5–0-ra megnyert mérkőzésen, majd betalált a Manchester United és a Brighton ellen is. Egyedül a West Ham elleni találkozón nem szerzett gólt, itt viszont kiosztott két gólpasszt Szon Hung Minnek.


Március legjobb menedzserének Mikel Artetát választották meg, akinek a tavaly szeptemberi után ez a második begyűjtött elismerése. Az Arsenal remekül kezdte a hónapot, 3–2-re legyőzték idegenben a Wattfordot, majd hazai pályán múlták felül a Leicestert. Egyedül a Liverpool tudta megverni Arteta együttesét, a „vörösök” elvitték a három pontot az Emirates-ből. Az Arsenal hamar újra formába lendült és legyőzte Saka góljával az Aston Villát.


Cristiano Ronaldo sem maradt díj nélkül, a portugál támadó Tottenham ellen szerzett találatát választották a hónap legszebbjének. Az ötszörös aranylabdás 23 méterről zúdította a labdát a kapuba, Hugo Llorisnak esélye sem volt védeni.


2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.