nemzetisport.hu
2013.07.01 19:06 Frissítve: 2015.01.16 01:09

PL: Higuaín is lehet olyan jó, mint Van Persie - Ardiles

Az argentin futball legendás alakja, az angol Tottenham Hotspur korábbi kiválósága honfitársát, a Premier League-be készülő Gonzalo Higuaínt fényezte, közben azt találta mondani: a Real Madridtól távozó támadó is befuthat olyan ívű karriert, mint az angol élvonal egyik meghatározó alakja, az Arsenal után az MU-t erősítő holland gólzsák, Robin van Persie.

 

 

„Van Persie az egyik kedvenc futballistám, aki az egyik legjobb volt a Premier League előző szezonjában, Gareth Bale mellett. Hogy Higuaín lehet-e olyan jó, mint ő? Persze, hogy lehet, hiszen egy kiváló labdarúgó. Mindig gólra tör, nagy területet játszik be és a csapatmunkából is keményen kiveszi részét. Bármelyik csapat szerzi meg, nagyon jó vásárt csinál vele” – véleményezett Ardiles, aki 1978-ban már világbajnokként igazolt a Tottenhamhez, ahol tíz szezonon át volt kulcsember.

Van Persie tavaly nyáron csatlakozott az MU-hoz, az akkor véget érő idényben a bajnokság legjobbjának választották meg. Akkor még azt az Arsenalt erősítette, amely most Higuaín legkitartóbb kérője, bár a PL-ből korábban a Chelsea is felvetődött.

„Ne feledjük, hogy amikor Van Persie megérkezett, nem tudott azonnal meghatározó játékos lenni, szükség volt ehhez némi időre. De fiatalabb is volt akkor, mint most Higuaín, akinek viszont most már kellő tapasztalata van.”

Van Persie a Feyenoord első csapatában eltöltött három idényt követően, 21 évesen, 2004-ben szerződött az Arsenalhoz, ellenben a most 25 éves argentin már hét szezont lehúzott a Real Madridnál.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.