H. Á. 2021.05.10 21:07 Frissítve: 2021.05.10 22:37

PL: az új idényben már telt ház előtt rendeznék a bajnokikat

Telt házas stadionokkal számol jövőre az angol labdarúgó-bajnokság vezetősége.

 

NÉZŐK ELŐTT ÜNNEPELHETNE A MAN. CITY

A brit kormány hétfői döntése után a Manchester City bejelentette, hogy a Premier League jelenlegi kiírásának utolsó fordulójában 10 ezer néző előtt fogadja az Evertont jövő vasárnap az Etihad Stadionban. A korlátozások enyhítésének következő lépcsőfokaként május 17-től az Egyesült Királyságban a nagyobb szabadtéri rendezvényeken tízezer néző befogadása vagy a stadion kapacitásának 25 százalékos kihasználtsága (attól függően, hogy melyik a kevesebb) engedélyezett, a manchesteri klub ezzel a lehetőséggel élve enged majd be szurkolókat a szezon utolsó bajnoki mérkőzésére. Ha tehát a City megnyeri a bajnokságot, akkor a trófea átadására nézők előtt kerülhet sor.

A brit kormány februárban jelentette be, hogy fokozatosan enyhíti a koronavírus-járvány nyomán bevezetett szigorú intézkedéseket. Jövő hétfőn lép életbe a harmadik szakasz, amikor is a stadionok ötven százalékáig, vagy maximum négyezer főig mehetnek be nézők. A nagy kapacitású helyszínek különleges elbírálás alá esnek, ezekben a teljes befogadóképesség 25 százaléka, vagy tízezer ember lehet.

Boris Johnson miniszterelnök hétfőn azt mondta, minden a tervek szerint halad, ennek kapcsán Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója kijelentette, alig várják, hogy ismét nézők előtt játszhassák a mérkőzéseket.

„Fantasztikus lesz ismét szurkolókat látni, nagyon hiányoztak, a PL nem volt ugyanaz nélkülük” – fogalmazott Masters annak kapcsán, hogy a csapatok június óta zárt kapuk mögött játszanak.

Hozzátette, a kormánnyal közösen azon dolgoznak, hogy a következő idény nyitányakor már telt ház előtt rendezhessék az összecsapásokat.

(MTI)

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.

2021.09.01 16:57:58

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Van a Premier League, és van a többi liga: C. Ronaldo, Varane, Sancho és R. Lukaku megszerzése csak a jéghegy csúcsa.