PL: apró, de jelentős változás a Crystal Palace mezében

Vágólapra másolva!
2022.06.20. 19:23
null
Már az 1861-es évszám szerepel a Crystal Palace címerén (Fotó: Facebook/Crystal Palace Football Club)
Megváltoztatta a címerét az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Crystal Palace. A változás elsőre talán fel sem tűnik, mivel az évszámot cserélték le. Az eddigi 1905 helyett az 1861 szerepel majd az emblémán, miután egy történész kapcsolatot talált a jelenlegi, és az 1857-ben alapított krikettcsapat között.

Megváltoztatta a címerét az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace – írja a klub hivatalos oldala. Peter Manning történész, munkája során kiderítette, hogy az 1857-ben alapított Crystal Palace Cricket Club néhány játékosa létrehozott egy amatőr futballcsapatot 1861-ben. Korabeli, azóta digitalizált újságcikkek és archív adatok kutatása közben Manning kapcsolatot talált az 1861-ben alapított amatőr csapat és az 1905-ben létrejött klub között. Ennek köszönhetően a Palace lett a legrégebben alapított, ma is profi futballt játszó klub a világon.

A Crystal Palace Company által 1857-ben alapított krikettklubból vált ki később a futballcsapat, amelynek hét tagja alapítója volt az angol labdarúgó-szövetségnek (FA) – derül ki az első, 1863-as jegyzőkönyvből.

A csapat elnöke, Steve Parish így nyilatkozott: „A Crystal Palace örökös szurkolójaként büszkén vettem tudomásul, hogy a klubunk története az 1861-es viktoriánus kori krikettjátékosokig vezethető vissza és arra a vitathatatlan tényre, hogy vezető szerepet játszottak az első FA-találkozókon. ”

„A Crystal Palace Company eltűnt a történelemben és a Crystal Palace 1936-ban leégett, de a futballklub fennmaradt és a mai napig emlékét őrzi a címerében” – mondta Peter Manning.

A klub a honlapján egy külön oldalt szentelt az új felfedezésnek, ahol a szurkolók még több információt találhatnak a Crystal Palace történelméről.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik