PL: a Liverpool és a Chelsea is lecsapna a francia cselgépre – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 13:09
null
Saint-Maximin még Varane-nak is fejtörést okozott (Fotó: Getty Images)
Olasz sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea és Liverpool is szerződtetné a Newcastle United kiválóságát, Allan Saint-Maximint.

A Calcio Mercato szerint Jürgen Klopp és Thomas Tuchel is szívesen látná csapatában Saint-Maximint, aki nagyszerű formában kezdte az idényt. Az olasz hozzátette, a francia támadót minden bizonnyal nyáron bombázhatja ajánlatokkal a Chelsea és a Liverpool.

A kérők között egyébként a „vörösök” városi riválisát, az Evertont is megemlítik.

A 24 esztendős futballista két éve szerződött a Newcastle-höz, ahol egyértelműen a klub legizgalmasabb játékosává nőtte ki magát. Összesen 63-szor húzta magára a „szarkák” mezét, kilenc gólt és tizennégy gólpasszt jegyzett.

A mostani kiírásban két gólt és három gólpasszt jegyzett, eddig egy olyan mérkőzés volt a Premier League-ben – a 2. fordulóban az Aston Villa ellen –, amikor nem talált be vagy nem szolgálta ki egyik csapattársát.

Az viszont továbbra is igaz, hogy egy fecske nem csinál nyarat, Saint-Maximin remeklése ellenére a Newcastle hat mérkőzés után még nyeretlen, csupán három pontot szedett össze, s a tabella 17. helyén áll, így nem lenne meglepő, hogy elvágyódna az együttestől.

További sajtóhírek szerint a Liverpool a Villarreal holland szélsőjét, Arnaut Danjumát is kiszemelte. A 24 éves játékos a 2019–2020-as idényben már bemutatkozhatott az angol élvonalban a Bournemouth színeiben. Tavaly a Championshipben remekelt, 33 meccsen 15 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott. Jó teljesítménye után a Villarreal 21 millió fontért csapott le rá.

Akár Saint-Maximin, akár Danjuma érkezik, nagyon úgy látszik, hogy a Liverpoolnál már keresik a szenegáli támadó, Sadio Mané utódját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik