PL: a kiesőjelöltek „leköltötték” a nagyokat – top 10 januári transzfer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.02.02. 12:12
Az angol Sky Sports összegyűjtötte a tíz legnagyobb pénzösszeget megmozgató januári átigazolást, amelyben a Premier League klubjai voltak érdekeltek – eladói vagy vételi oldalról.

A dobogóra felfért két érkező a transzferhajrá utolsó napjáról, az Everton és a Stoke City egy-egy nagy fogása. Ez is jól mutatja, hogy a legnagyobb klubok viszonylag passzívak voltak a piacon az utóbbi hónapban, illetve azt, hogy a Premier League kiesés elől menekülő klubjai „lazán” elköltenek 10-20-30 millió fontot a télen új játékosokra – ha ezt kívánja meg a helyzet. a legnagyobb klubok viszonylag passzívak voltak a piacon az utóbbi hónapban, illetve azt, hogy a Premier League kiesés elől menekülő klubjai „lazán” elköltenek 10-20-30 millió fontot a télen új játékosokra – ha ezt kívánja meg a helyzet.


10. Timm Klose: a Wolfsburgtól a Norwich Cityhez, 7.6 millió fontért.
A 27 éves svájci válogatott középhátvéd nagy segítségére lehet a Norwich Citynek a kiesés ellen vívott harcban.

9. Steven Naismith: az Evertontól a Norwich Cityhez, 8 millió fontért.
A támadó szekcióban is erősített a Norwich a túlélés érdekében, a 29 éves Naismith már az első meccsén góllal és remek teljesítménnyel bizonyított – más kérdés, hogy új csapata 5–4-re kikapott a Liverpooltól.

8. Alberto Paloschi: a Chievótól a Swansea Cityhez, 8 millió fontért.
A walesi klub új menedzsere, Francesco Guidolin külön kérésére érkezett a 26 éves, korábbi U21-es válogatott középcsatár. Korábban már dolgoztak együtt a Parmánál.

7. Vahbi Hazri: a Bordeaux-tól a Sunderlandhez, 9 millió fontért.
Sam Allardyce-t meggyőzte a gyors, gólerős és az előkészítésben is jeleskedő tunéziai támadó, aki legutóbbi 20 francia bajnoki mérkőzésén öt gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki.

6. Benik Afobe: a Wolverhamptontól az AFC Bournemouth-hoz, 10 millió fontért.
Az Arsenalban nevelkedett csatár 2015-ben szerzett 22 bajnoki gólja elég volt ahhoz, hogy a PL-újonc történetének legdrágább igazolása legyen. Első három mérkőzésén két gólt vágott új csapatában.

5. Jonjo Shelvey: a Swansea Citytől a Newcastle Unitedhez, 12 millió fontért.
Nagy bevásárlást tartott a szintén a kiesés elől menekülő Newcastle, amely a középpályáját a korábbi liverpooli játékossal igyekezett megerősíteni.

4. Andros Townsend: a Tottenhamtől a Newcastle Unitedhez, 12 millió fontért.
Újabb newcastle-i érkező 12 millióért. Akárcsak Shelvey-nek, a jobb és a bal oldalon is bevethető szélsőnek is két célja van: kiharcolni a bennmaradást új klubjával és felhívni Roy Hodgson angol szövetségi kapitány figyelmét a nyári Eb előtt.

3. Oumar Niasse: a Lokomotiv Moszkvától az Evertonhoz, 13.5 millió fontért.
A liverpooli klub mélyen a zsebébe nyúlt az átigazolási piac utolsó napján. A 25 éves szenegáli gólgyárostól azt várja Roberto Martínez menedzser, hogy a PL-ben is megismételje a 23 tétmeccs/13 gólos oroszországi teljesítményét.

Niasse érkezése Lukaku távozását sejteti? (Fotó: Sky Sports)
Niasse érkezése Lukaku távozását sejteti? (Fotó: Sky Sports)

2. Giannelli Imbula: az FC Portótól a Stoke Cityhez, 18.3 millió fontért.
A Stoke az átigazolási hajrá utolsó napján döntött klubrekordot a francia középpályás szerződtetésével, aki a Steven N’Zonzi távozása után „keletkezett” űr betöltésére érkezett.

Klubrekordot döntött a Stoke az átigazolási piacon (Fotó: Sky Sports)
Klubrekordot döntött a Stoke az átigazolási piacon (Fotó: Sky Sports)

1. Ramires: a Chelsea-től a kínai Csiangszu Szuninghoz, 25 millió fontért.
A londoniak brazil középpályása nem kis nevekhez, Gervinhóhoz, Demba Bához, Paulinhóhoz csatlakozott a kínai bajnokságban – és benne van a pakliban, hogy Falcao is érkezik még a klubhoz. Ramires nem szerepelt Guus Hiddink terveiben, ráadásul a Chelsea és a labdarúgó olyan ajánlatot kapott, amelyet egyik fél sem tudott visszautasítani.

Ramires öt és fél év után hagyta el a Chelsea-t (Fotó: Sky Sports)
Ramires öt és fél év után hagyta el a Chelsea-t (Fotó: Sky Sports)
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek