PL: a Brentford góljánál hibázó videobíró sem kap munkát a hétvégén

Vágólapra másolva!
2023.02.15. 13:53
null
Lee Masonnek a videó sem segített az Arsenal–Brentford találkozón (Fotó: AFP)
A Sky Sports beszámolója szerint a Premier League illetékesei csalódottságukat fejezték ki a hétvégén két bajnoki mérkőzésen is tapasztalt VAR-játékvezetői hibák miatt. A profi játékvezetők érdekképviseleti szervezete (PGMOL) jelezte a Crystal Palace–Brighton meccsen hibázó Tony Brooks után az Arsenal–Brentford találkozón tévedő Lee Mason sem kap feladatot az előttünk álló hétvégén.

 

Kedden a korábbi kiváló játékvezető, Howard Webb – a PGMOL vezetője – nagyszabású értekezletet tartott a PL-ben ténykedő videóbírós játékvezetőknek, s a Premier League illetékeseinek, amelynek fő témája az elmúlt hétvége két nagy visszhangot kavaró emberi mulasztása volt. Továbbá az is kiderült, hogy a brentfordi találatnál hibázó Lee Masont is visszahívja a szervezet a hétvégi bíróküldésből, így nem kap feladatot a kimondottan VAR-játékvezetői feladatokra specializálódott játékvezető.


A Premier League szerdán reggel közleményt adott ki a hétvégén történt bírói hibákkal kapcsolatban, amelyben arról írnak, „nagyon sajnáljuk, hogy a PGMOL által dedikált szakemberek az elmúlt hétvégén nem tudtak megfelelni a Premier League által támasztott igen magas követelményeknek”, egyben pedig kérték a szervezetet, „tételesen adjon magyarázatot az elmúlt hétvégén történt emberi mulasztásokból fakadó hibákra”.

A PL vezetősége a közlemény szerint a keddi megbeszélésen elhangzottak elégedett volt, s „támogatja, ahogy a PGMOL a problémát kezeli”.

A Sky Sports beszámolója egyébként azzal zárul, hogy megemlítik, Lee Masonnek nem ez az első kényszerpihenője ebben az idényben: tavaly szeptemberben az ő javaslatára nem adta meg a játékvezető a Newcastle – egyébként szabályos – gólját a Crystal Palace elleni bajnokin, ami után szintén levették a műsorról a VAR-bírót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik