Olivier Giroud az Arsenal új játékosa - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.06.26. 12:14
null
Az Arsenal szurkolói remélik, hogy Giroud érkezése nem azt jelenti, hogy Robin van Persie távozik a klubtól
Az Arsenal hivatalos honlapján is bejelentette, hogy szerződtette Olivier Giroud-t, a francia Montpellier válogatott támadóját.

Újabb francia játékossal erősödött az Arsenal. A Ligue 1 legutóbbi kiírásának gólkirálya, Olivier Giroud a francia bajnok Montpellier-től érkezik Londonba. Az „ágyúsok" honlapján már Arsenal-mezzel virító támadó és a klub mindenben megegyezett egymással, és már csak formalitások vannak hátra szerződés aláírásáig. Giroud már átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

A megállapodás részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a londoniak mindössze azt kommunikálták, hogy hosszú távú szerződést kötöttek új játékosukkal. Már június közepén megírtuk, hogy a France Football szerint az Európa-bajnokság után Giroud aláír a londoniakhoz, akkor a francia szaklap négyéves megállapodásról írt.

Giroud-nak 2014 nyaráig szóló szerződése volt a Montpellier-nél, így a két klubnak meg kellett állapodnia egymással az átigazolási összegről. Az Arsenal ezt sem hozta nyilvánosságra, de a szigetországi média 13 millió font körüli összegről ír.

A támadó az előző szezonban 36 bajnokin 21 góllal zárt az élen a Ligue 1 góllövőlistáján, és „természetesen" a szezon csapatába is beválasztották.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az Arsenalhoz kerültem, és hogy tagja lehetek az angol futball egyik legnagyobb klubjának. Már kisgyerek korom óta az volt az álmom, hogy a Premier League-ben futballozzak. Mindig is vonzott az Arsenal futballfilozófiája és Arsene Wenger munkája a klubnál. Nagyon tisztelem az Arsenal történelmét és hírnevét, és remélem, hogy nagy dolgokra leszek képes itt″ – mondta a játékos.

A 192 centis, 92 kilogrammos francia támadóra emlékezhetnek a magyar szurkolók is; két évvel ezelőtt hatalmas gólt lőtt Győrben az ETO-nak. Pintér Attila csapata idegenbeli győzelem után, tizenegyesekkel végül kiejtette az Európa-ligából a Montpellier-t.

EGY KIS GIROUD

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik