M. M.
2022.11.24 10:44 Frissítve: 2022.11.24 10:45

MU: Sir Jim Ratcliffe ajánlatot fog tenni a klub megvásárlására – sajtóhír

Amint arról korábban beszámoltunk, a Glazer család a Manchester United részleges vagy teljes eladása mellett döntött. A The Telegraph információi szerint Sir Jim Ratcliffe, az Ineos vegyipari cég tulajdonosa ajánlatot fog tenni a floridai családnak, amely minden eddiginél magasabb összeget kér a világ egyik leghíresebb futballklubjáért.

Sir Jim Ratcliffe ajánlatot fog tenni a Manchester United megvásárlására (Fotó: AFP)

 

Kedd este a Sky News közölte, hogy a Manchester United tulajdonosa, a Glazer család a klub részleges vagy teljes eladását fogja bejelenteni. Azóta napvilágot is látott a közlemény, melyben a Tampa Bay Buccaneers NFL-csapat tulajdonosai meg is erősítették az értesüléseket.

A The Telegraph szerint Sir Jim Ratcliffe, az Ineos vegyipari cég tulajdonosa szeretné megvásárolni a labdarúgóklubot, és ajánlatot is fog tenni az amerikai család számára.

Ratcliffe gyerekkora óta a Manchester United szurkolója, az utóbbi hónapokban pedig már tett megjegyzéseket azzal kapcsolatosan, hogy megvásárolná az együttest. „Találkoztam a Glazer családdal, nagyon kedves emberek, azonban nem akarják eladni a klubot. Ha a nyáron eladó lett volna, akkor megpróbáltuk volna, főleg, hogy nem sikerült megvennünk a Chelsea-t.”

„Nem ülhetünk karba tett kézzel, amíg a Manchester United eladó lesz. Van egy nagyon izgalmas projektünk a Nice gárdájának köszönhetően, de Premier League-csapatunk még nincs a portfóliónkban.”

Az Independent szerint Glazerék 6 milliárd fontot szeretnének kapni, de ez irreálisnak tűnik, tudván, hogy a Chelsea 2.5 milliárdba került, ami rekordnak számít. Ratcliffe nemet mondott a Liverpool megvásárlásának lehetőségére, ami különösen pikáns lett volna, ismerve a két klub közti rivalizálást.

Ratcliffe 5 milliárd alatt szeretné megvenni a „vörös ördögöket”, s úgy érzi, ez a lehetőség túlságosan egyedi és különleges ahhoz, hogy elszalassza.

Legalább két riválisa biztosan lesz, akik közül az egyik a Chelsea-t is szerette volna megszerezni, ami nem meglepő, hiszen az a Raine Bank dolgozik Glazerékkel az eladáson, amely a Chelsea eladásában is közreműködött.

Angol médiaértesülések szerint a Fenway Sports Group bejelentése, miszerint eladná a Liverpoolt, befolyásolta Glazeréket abban, hogy ők is nyilvánossá tegyék a szándékukat, így a két klub akár potenciális vevőket is vehet el egymástól.

A lehetőség, hogy a Premier League két legsikeresebb, legnépszerűbb, legnagyobb márkaerővel rendelkező klubja megvásárolható, különleges lehetőséget jelent a világ leggazdagabb befektetői számára. 

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.