CS. M. 2020.09.18 16:48

MU: Greenwoodnak pihennie kellett volna, de behívták a válogatottba – Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer, a Premier League-ben szereplő Manchester United norvég vezetőedzője péntek délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen kitért csapata egyik legnagyobb reménységére, a szeptemberben az angol felnőttválogatottban is bemutatkozó Mason Greenwoodra.

Solskjaer szerint Greenwoodnak több pihenőre van szüksége (Fotó: AFP)

 

A mindössze 18 esztendős Mason Greenwood a 2019–2020-as idényben minden sorozatot figyelembe véve 49 tétmeccsen lépett pályára a Manchester United felnőttcsapatában, és 19 gólig plusz öt gólpasszig jutott.

Kiváló teljesítményére Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt, és behívta őt a „háromoroszlánosok” Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésekre készülő keretébe. Greenwood be is mutatkozott csereként az izlandiak ellen, de három nappal később már nem volt tagja a keretnek, ugyanis fegyelmi vétséget követett el, megszegte a járványügyi előírásokat.

Tettéért bocsánatot kért, majd ismét csatlakozott a Manchester United keretéhez. Ezúttal trénere, Ole Gunnar Solskjaer beszélt róla, némiképp kritizálva az angolok szövetségi kapitányát.

„Csodálatos idénye volt a kölyöknek, valódi áttörést ért el a mögöttünk hagyott évadban. Továbbra is azon dolgozunk, hogy megfelelő időt töltsön a pályán – annyit, amennyi a fejlődését is elősegíti. Ugyanakkor pihenésre lett volna szüksége egy ilyen befejezés után. Alig két hetet pihent, amikor behívták az angol felnőttválogatottba, pedig én megpróbáltam megtenni mindent annak érdekében, hogy a nyáron minél többet pihenhessen” – mondta a „vörös ördögök” mestere.

„Kifejezetten azt szerettük volna elérni, hogy ezt az időszakot pihenéssel töltse, és mentálisan, valamint fizikailag is felkészüljön a következő idényre, de ahogyan ezt elkezdhette volna, egyből behívták a válogatottba. Láttam az interjút, amelyet a válogatott sajtótájékoztatóján adott. Úgy fogalmazott, hogy csak akkor tud visszatekinteni a közelmúltban elért teljesítményére, ha véget ér az idény – pedig mindez az új évad első napján történt. Mindenkinek meg kell értenie, hogy ő egy tizennyolc éves gyerek, akinek arra van szüksége, hogy utat mutassanak számára” – zárta mondandóját Solskjaer.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.

2020.11.17 05:54:14

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Elképesztő cselek, látványos szabadrúgások és távoli bombák – a 7-es, akit mai napig képtelen pótolni a Manchester United.

2020.11.06 11:11:17

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Édesapja árnyékával és a szurkolói előítéletekkel is megküzdve lett a Chelsea legendája, no és a PL történetének legeredményesebb középpályása.