K. T. I.
2021.12.03 12:01 Frissítve: 2021.12.03 13:02

MU: „Ennek a srácnak semmi sem lehetetlen” – így búcsúzott CR7 Carricktől

Mint arról beszámoltunk, hiába tartott volna igényt az új menedzser, Ralf Rangnick is a munkájára, Michael Carrick úgy döntött, hogy távozik a Manchester Unitedtól. A 34-szeres válogatott exjátékos anno csapattársa volt Cristiano Ronaldónak, most pedig három meccsen át a szakvezetője lehetett. Az ötszörös aranylabdás portugál „klasszisként” jellemezte Carricket a trénernek címzett búcsúposztjában.

Ronaldo az Instagramon tisztelgett Carrick képességei előtt (Fotó: AFP)

 

 

„Michael Carrick játékosként klasszis volt, és nagyszerű edző is lehet belőle – búcsúzott a Manchester United kötelékét 15 év után elhagyó Carricktől Cristiano Ronaldo.Egyszerűen semmi sem lehetetlen ennek a srácnak. Büszke vagyok arra, hogy egymás oldalán játszhattunk és arra is, hogy a menedzserem volt a kispadon. De most eljött az idő, hogy Ralf Rangnick urat köszöntsem a volánnál... Kezdjük!”

Az MU a 40 esztendős szakember irányításával a Bajnokok Ligájában legyőzte a Villarrealt, a bajnokságban pedig döntetlent ért el a listavezető Chelsea otthonában, végezetül csütörtökön 3–2-re felülmúlta az Arsenalt. CR a három találkozóból kettőn kezdett, a BL-ben egy, az Arsenal ellen két gólt szerzett.  

A Manchester United menedzsereként péntek délelőtt hivatalosan is bemutatott Ralf Rangnick székfoglalójában külön kitért Carrick távozására: „Két napja jelezte a döntését. Próbáltam meggyőzni, hogy maradjon a klub kötelékében, de végül kénytelen voltam elfogadni a szándékát” – mondta a német szakember, hozzátéve, hogy tervei szerint a november elején menesztett Ole Gunnar Solskjaer szakmai stábjával csinálja végig az előtte álló fél évet, és sajnálja, hogy a United színeiben korábban több mint 450 tétmeccset lejátszó Carrick tapasztalataira nem számíthat.

 

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.