CS. B. 2021.04.23 14:24 Frissítve: 2021.04.23 22:04

MU: Cristiano Ronaldo kevesebb fizetésért is visszatérne?

Az olasz és a spanyol sajtóban is téma, hogy Cristiano Ronaldo fontolgatja, a Juventustól visszatér korábbi csapatához, az angol Manchester Unitedhez – a hírek szerint a portugál ügynöke, Jorge Mendes már dolgozik az ügyön.

Sajtóhírek szerint Jorge Mendes (balra) már azon dolgozik, hogy Ronaldo visszatérhessen Manchesterbe (Fotó: AFP, archív)

 

 

A Juventus játékosa, Cristiano Ronaldo visszatérhet korábbi csapatához, a Manchester Unitedhez, még akkor is, ha ez jelenlegi fizetésének csökkentésével jár – számolt be a La Gazzetta dello Sport.

Az olasz sportnapilap információja szerint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo fontolóra vette, hogy távozik a Juventustól az idény végén, amely nem a tervei szerint alakult. A portugál támadónak 2022 júniusáig érvényes az éves szinten 31 millió eurós fizetést garantáló szerződése, de csapata gyenge szezonja és a Juve nehéz anyagi helyzete miatt tizenkét év után visszatérhet a Manchester Unitedhez, amelynél pályafutása során először nyerte meg az Aranylabdát, majd onnan szerződött 2009-ben a Realhoz, Madridból pedig 2018-ban a Juvéhoz. Ahhoz, hogy Ronaldo újra a Premier Leauge-ben futballozhasson, még fizetési igényeiből is lejjebb adna a hírek szerint, de évi 20 millió euró alatti bért már nem fogadna el.

A sportnapilap azt is hangsúlyozta, hogy a manchesteriek szakvezetője, Ole Gunnar Solskjaer is szívesen látná Ronaldót, továbbá a játékos ügynöke, Jorge Mendes is a visszatérésben látja a jövőt. A spanyol Marca szerint Mendes már dolgozik is az ügyön, hogy Ronaldo visszatérhessen Manchesterbe.

Olasz sajtóhírek szerint a Juventus legalább 29 millió eurót szeretne kapni játékosáért, illetőleg nyitott egy Paul Pogbát érintő cserére is, de erre a megoldásra állítólag az MU nem vevő.

A beszámolók szerint a Juvénak azért is lehet égető az ügy megoldása és Cristiano Ronaldo távozásával a kiadásai csökkentése, mert a Szuperliga-projekt bukása után pénzügyileg veszteségre, illetve UEFA-szankciókra is számíthat.

 

 

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.

2021.09.01 16:57:58

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Van a Premier League, és van a többi liga: C. Ronaldo, Varane, Sancho és R. Lukaku megszerzése csak a jéghegy csúcsa.