MU: Cristiano Ronaldo kevesebb fizetésért is visszatérne?

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 14:24
null
Sajtóhírek szerint Jorge Mendes (balra) már azon dolgozik, hogy Ronaldo visszatérhessen Manchesterbe (Fotó: AFP, archív)
Az olasz és a spanyol sajtóban is téma, hogy Cristiano Ronaldo fontolgatja, a Juventustól visszatér korábbi csapatához, az angol Manchester Unitedhez – a hírek szerint a portugál ügynöke, Jorge Mendes már dolgozik az ügyön.

 

 

A Juventus játékosa, Cristiano Ronaldo visszatérhet korábbi csapatához, a Manchester Unitedhez, még akkor is, ha ez jelenlegi fizetésének csökkentésével jár – számolt be a La Gazzetta dello Sport.

Az olasz sportnapilap információja szerint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo fontolóra vette, hogy távozik a Juventustól az idény végén, amely nem a tervei szerint alakult. A portugál támadónak 2022 júniusáig érvényes az éves szinten 31 millió eurós fizetést garantáló szerződése, de csapata gyenge szezonja és a Juve nehéz anyagi helyzete miatt tizenkét év után visszatérhet a Manchester Unitedhez, amelynél pályafutása során először nyerte meg az Aranylabdát, majd onnan szerződött 2009-ben a Realhoz, Madridból pedig 2018-ban a Juvéhoz. Ahhoz, hogy Ronaldo újra a Premier Leauge-ben futballozhasson, még fizetési igényeiből is lejjebb adna a hírek szerint, de évi 20 millió euró alatti bért már nem fogadna el.

A sportnapilap azt is hangsúlyozta, hogy a manchesteriek szakvezetője, Ole Gunnar Solskjaer is szívesen látná Ronaldót, továbbá a játékos ügynöke, Jorge Mendes is a visszatérésben látja a jövőt. A spanyol Marca szerint Mendes már dolgozik is az ügyön, hogy Ronaldo visszatérhessen Manchesterbe.

Olasz sajtóhírek szerint a Juventus legalább 29 millió eurót szeretne kapni játékosáért, illetőleg nyitott egy Paul Pogbát érintő cserére is, de erre a megoldásra állítólag az MU nem vevő.

A beszámolók szerint a Juvénak azért is lehet égető az ügy megoldása és Cristiano Ronaldo távozásával a kiadásai csökkentése, mert a Szuperliga-projekt bukása után pénzügyileg veszteségre, illetve UEFA-szankciókra is számíthat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik