Man. City: Sergio Agüero az idény végén távozik – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 21:41
null
A klub bejelentése Agüero távozásáról (Fotó: mancity.com)
Tíz évvel érkezése után távozik a Manchester Citytől Sergio Agüero, a csapat argentin válogatott támadója, miután a bajnoki listavezető hivatalos honlapján közölte, nem hosszabbítja meg a 32 éves csatár nyáron lejáró szerződését.

 

Sergio Agüero valamivel több mint 40 millió euróért 2011 nyarán érkezett a Manchester Cityhez az Atlético Madridtól, s az eltelt tíz év alatt a klub legeredményesebb góllövője lett a 384 tétmérkőzésen elért 257 találatával, nem mellesleg pedig négyszer bajnoki címre, egyszer FA-kupa-győzelemre vezette a Cityt, valamint ötször nyert Ligakupát vele, s háromszor Community Shieldet (Szuperkupa).

A Manchester Citynél kétszer választották meg az év játékosának, és 2015-ben 26 találattal a Premier League gólkirálya lett.

„Hatalmas elégedettség és büszkeség számomra, hogy tíz teljes idényt tölthettem el a Manchester Citynél. Tíz idényt, ami manapság már kimondottan ritka a profi futball világában. Tíz év, hatalmas eredményekkel, közben a klub legeredményesebb gólszerzője lehettem, és eltéphetetlen köteléket alakíthattam ki azokkal az emberekkel, akik szeretik ezt a klubot. Emberekkel, akiknek mindig lesz hely a szívemben” – írta Agüero a Twitter-csatornájára kiposztolt búcsúüzenetében.

 


 

A klub hivatalos honlapján megjelent közlemény idézi a klub elnökét, Haldun al-Mubarakot, aki elárulta: a közelmúltban a csapattól távozó Vincent Kompanyhoz és David Silvához hasonlóan Agüeróról is szobrot mintáznak majd, amely az említett két labdarúgó szobra mellett a csapat stadionjánál kap helyet.

A City azzal zárja közleményét, hogy az idényből hátralévő időben igyekszik megtalálni a megfelelő módját annak, hogy az utolsó bajnoki meccsen Agüerót méltó módon elbúcsúztassa – a remények szerint minél több néző előtt.

Ami az argentin jövőjét illeti: két hete a Barcelona frissen megválasztott elnöke, Joan Laporta bejelentette, hogy Agüero a nyártól a katalán elit alakulatban folytatja pályafutását. Sajtóhírek szerint 2023 júniusáig ígérkezett el a Barcához.

Agüero Manchesterben eltöltött 10 évének legemlékezetesebb pillanata minden kétséget kizáróan a 2011–2012-es idény utolsó fordulójának utolsó perceiben szerzett gólja a Queens Park Rangers ellen, aminek köszönhetően 44 év után ünnepelhetett ismét bajnoki címet a Manchester City.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik