Man. City: lejtmenetben a klub, nyáron vérfrissítés várható

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 20:09
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City 4–2-es vereséget szenvedett a városi rivális Manchester United otthonában vasárnap, ezzel tizenkét pontos hátrányba került a listavezető Chelsea-vel szemben. A BBC elemzése szerint az újabb kudarc megerősítette, hogy a címvédő lejtmenetben van, így jelentős vérfrissítésre lesz szükség a korosodó keretben a nyári átigazolási időszakban.
A Manchester City egykori sikerkovácsai: Yaya Touré és Samir Nasri is klubot válthat a nyáron (Fotó: Reurers)
A Manchester City egykori sikerkovácsai: Yaya Touré és Samir Nasri is klubot válthat a nyáron (Fotó: Reurers)
A Manchester City egykori sikerkovácsai: Yaya Touré és Samir Nasri is klubot válthat a nyáron (Fotó: Reurers)
A Manchester City egykori sikerkovácsai: Yaya Touré és Samir Nasri is klubot válthat a nyáron (Fotó: Reurers)
A Manchester City egykori sikerkovácsai: Yaya Touré és Samir Nasri is klubot válthat a nyáron (Fotó: Reurers)

Manuel Pellegrini menedzser alatt inog a kispad, de nem csak az ő helye bizonytalan Manchester „égszínkék” felében.

A védelemben frissítésre lenne szükség, de a közelmúlt szerződéskötései szűkítik a mozgásteret. Alekszandar Kolarov kiszorult a csapatból, viszont Gaël Clichy aggasztóan teljesít első számú balhátvédként. Bacary Sagna sebessége megkopott, nehezen találja a formáját, így többnyire a padon ücsörög. A BBC szerint csak Pablo Zabaleta helye nem forog veszélyben, Kolarov ideje lejárt Manchesterben, míg a két francia csak akkor marad, ha nem találnak jobb játékost a posztjukra.

Vincent Kompany csapatkapitány helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik a csapatban, noha az elmúlt két szezonban rapszodikus formájának és súlyos hibáinak következményeként sokszor kerültek miatta szorult helyzetbe a manchesteriek. Martín Demichelis hosszabbított Manchesterben, de kora miatt nem lehet vele hosszabb távra tervezni.

Eliaquim Mangala 32 millió fontért érkezett a Portótól 2014 nyarán, de a francia hátvéd egyelőre jócskán az elvárások alatt teljesít. A BBC szerint jelentős veszteség nélkül nem tudnának túladni a 24 éves bekken, így a következő szezonban is számítani lehet a jelenlétére.

A középpályán jelentős játékosmozgás várható, csak David Silvának és Fernandinhónak nincs oka az aggodalomra. Yaya Touré formahanyatlása szembetűnő a 2014–2015-ös szezonban, az elefántcsontparti már nem az a domináns erő a pálya közepén, aki az elmúlt három évben volt. Gary Neville, az egykori „vörös ördög” szerint már nem képes ellátni a feladatát, és eltűnik az erős csapatok ellen.

Ha Samir Nasri a pályán van, meccseinek ötvenkilenc százalékát megnyeri a City, de a francia középpályás mostanában csak árnyéka önmagának, és nem tesz hozzá eleget a csapat játékához. A legfrissebb brit lapértesülések szerint Yaya Touréval az oldalán az olasz Internazionaléhoz igazolhat. Fernando a másik ex-portói Mangala mellett, aki nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így elhagyhatja Manchestert, amennyiben találnak rá vevőt.

Frank Lampard a következő szezont (elvileg) már a New York City FC-nél kezdi, de nem ő lehet az egyetlen angol távozó: James Milner szerződése lejár a szezon végeztével, de nem hosszabbított, így ingyen igazolható lesz.

Jesús Navas harminc mérkőzésen lépett pályára 2014–2015-ös szezonban, de egyszer sem talált be. A Citynél nem számítanak jelentős javulásra a 29 éves szélső teljesítményében, így a BBC szerint megfelelő ajánlat esetén túladhatnak a spanyolon.

Hiába lőtték a legtöbb gólt a bajnokságban a City játékosai, a támadószekcióban is változásokat eszközölhet a vezetőség: csak Sergio Agüero és Wilfried Bony helyzete tekinthető biztosnak. Edin Dzeko mindössze négy, Sztevan Jovetics öt gólt szerzett, így mindkét csatártól megszabadulnának az angolok.

Hogy kik érkezhetnek? A BBC javaslata szerint Paul Pogba ideális megoldás lehet a középpályára, az erős és technikás franciáért azonban több európai óriásklub is bejelentkezett, így mélyen a zsebébe kell nyúlnia Manszur sejknek.

Pellegrini kijelentette, hogy nyáron nagy nevekre vadászik a manchesteri alakulat. A chilei menedzser megerősítené a klub angol magját, lehetőség szerint fiatalokkal. Raheem Sterlingre, a Liverpool szélsőjére mindegyik kritérium érvényes. A 20 éves támadó elutasította a Mersey-partiak szerződésajánlatát, és nyáron átgondolja a helyzetét. Az Arsenal mellett a City lehet az egyik kérő.

Bár Madridban ragaszkodnak Gareth Bale-hez, a walesi labdarúgó szerződtetésével Manszur sejk a világ tudtára adhatná, hogy csapata továbbra is Európa trónjára vágyik.

De ezzel még messze nem teljes a lista: az elmúlt hónapokban a bajnoki címvédőt hírbe hozták az „ágyús” Jack Wilshere-rel, az Evertonban szereplő Ross Barkleyval, James Ward-Prowse-zal, a Southampton középpályásával, a liverpooli Jordan Hendersonnal, illetve Kevin De Bruyne-nel, a Wolfsburg belga sztárjával is…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik