B. D. K. 2021.08.24 21:11 Frissítve: 2021.08.24 21:12

Man. City: C. Ronaldo már a nyáron csatlakozna – sajtóhír

A neves francia sportnapilap, a L’Équipe információi szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventusból elvágyódik Cristiano Ronaldo, mi több, a Manchester Cityhez akar szerződni.

Messi után Ronaldo is klubot vált a nyáron? (Fotó: Getty Images)

 

Korábban már írtunk arról, hogy Cristiano Ronaldo neve felvetődött a manchesterieknél, s most ismét felröppent a hír. A francia sportnapilap ugyanis úgy tudja, mivel a 36 éves portugál sztár szerződése a jövő nyáron lejár, megpróbál már most távozni a Premier League címvédőjéhez. A L'Équipe azonban megjegyzi, ez az üzlet igen bonyolult és nehezen kivitelezhető lenne. Azt írják, a világon négy klub létezik, amely megengedhetné magának Cristiano Ronaldo szerződtetését, ám ő Pep Guardiola együttesét választaná, a még több Aranylabda elhódítása reményében. A hírek szerint erről a Juventus támadója már több portugál Manchester City-játékossal is beszélt: Bernardo Silvával, Rúben Diassal és Joao Cancelóval is, s úgy hiszi, a transzfer még ezen a nyáron megköttethet.

A francia lap szerint Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes minden erejével azon dolgozik, hogy létrejöhessen az üzlet. A manchesteri klub hajlandó lenne teljesíteni az ötszörös aranylabdás futballista évi 31 millió eurós fizetési igényét, ám a kiadások csökkentése céljából inkább csereüzletben gondolkodna, amelynek Aymeric Laporte is szereplője lehet.

Hogy ha a Harry Kane-üzlet kudarcba fullad a Citynél, akkor nagy tárgyalások kezdődnének a Juventus és a Manchester City között. Kiemelendő, hogy Ronaldo és az angol válogatott támadó is, ugyan csereként, de pályára lépett csapatuk előző mérkőzésén.

Korábban egyébként Pavel Nedved, a Juventus alelnöke cáfolta azokat a híreket, miszerint az Öreg Hölgy megszabadulna CR-től.

2021.12.06 15:13:53

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első PL-meccsén az történt, amit ígért – ám a szinte a semmiből felépített két klub után most újjáépítésre szerződtették...

2021.12.06 11:51:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy szerencsés edzőmeccs, egy megosztó tévészereplés és Dietmar Hopp bizalma: a kudarcoktól sem mentes rangnicki út sarokkövei.

2021.12.04 22:24:58

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Egy szó sem esett még arról, pontosan mi lesz a német szakember feladatköre.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.