Manchester City: Bony aláírt, a szerb védőt kölcsönadták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 14:10
null
Wilfried Bony a Manchester Citynél is a keresztnevét viseli a mezén (Fotó: twitter.com/MCFC)<br />
A Manchester City labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megvette a Swansea Citytől az elefántcsontparti Wilfried Bonyt

 


A klub honlapja szerint Bony négy és fél évre, azaz a 2018–2019-es szezon végéig kötelezte el magát a Manchester Cityhez, ahol a 14-es számú mezt viseli majd. Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra a felek, a BBC 28 millió fontról ír.

„Szerintem nagyszerű döntést hoztam, a Manchester City a Bajnokok Ligájában szerepel. Emlékezhetnek, az előző idény végén azt mondtam, hogy ha eligazolok, akkor BL-résztvevő csapatba megyek, mivel ez egy fantasztikus sorozat. Szeretnék a részese lenni én is, és meg is akarom nyerni" – nyilatkozta Bony, aki természetesen az ilyenkor megszokott módon hosszasan méltatta új klubját és csapattársait is.

Bony 70 mérkőzésen 34 gólt szerzett a Swansea Cityben, amelybe 2013 nyarán igazolt. Előtte a Vitesse-ben és a Sparta Prahában szerepelt európai légióskodása során.

Az elefántcsontparti csatár idén tavasszal biztos nem játszik együtt Matija Nasztasziccsal, a védőt ugyanis a City a nyárig kölcsönadta a Schalkénak, amelynek elővásárlási joga is lesz a 21 éves szerb válogatott játékosra.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MANCHESTER CITYNÉL
MANCHESTER CITY
Érkezett: Wilfried Bony (Swansea City), Ellis Plummer (kv., St. Mirren), Adam Drury (kv., St. Mirren), Devante Cole (kv., Barnsley), Kelechi Iheanacho (kv., Columbus Crew), Albert Rusnák (kv., Cambuur-Leeuwarden)
Távozott: Albert Rusnák (Groningen), Matija Nasztaszics (Schalke, k.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik