MTI 2020.07.21 10:29 Frissítve: 2020.07.23 17:35

Man. City: A pályán kívül nem igazán tisztelem az Arsenalt – Guardiola

Josep Guardiola a pályán kívül „nem igazán” tiszteli az Arsenalt, amely szombaton 2–0-ra legyőzte együttesét, a tavalyi győztes Manchester Cityt a labdarúgót FA-kupa elődöntőjében.

A Citynél úgy vélik, a manchesteriek elleni kezdeményezés élére az „ágyúsok” álltak (Fotó: AFP)

 

„Azt követően, hogy vereséget szenvedtünk, kezet ráztunk velük. Az ellenfelek mindig megérdemlik a tiszteletemet – fogalmazott újságíróknak a 49 éves katalán tréner. – Az Arsenal a pályán mutatott teljesítményével rászolgált az elismerésre, azon kívül viszont nem igazán.”

Öt nappal a Wembley Stadionban lejátszott elődöntő előtt született meg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentő ítélete, amellyel visszavonta a Manchester Cityre a pénzügyi fair play megsértése miatt februárban kiszabott kétéves eltiltást az európai kupaporondról. Guardiola nehezményezte, hogy – állítólag – kilenc Premier League-klub közös levélben fordult a CAS-hoz a büntetés fenntartása mellett érvelve. A Citynél úgy vélik, a kezdeményezés élére az Arsenal állt.

Az európai szövetség (UEFA) a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta.

Az UEFA februárban két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról. A CAS hétfői indoklása szerint ugyanakkor a City nem sértette meg a pénzügyi fair play szabályait, ezzel együtt a Sportdöntőbíróság tízmillió eurós büntetést szabott ki rá, mert a vizsgálat során nem működött együtt az UEFA-val.

2020.11.29 14:11:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Felejthető mérkőzést játszott egymással a két csapat, a Spurs viszont így is az élre ugrott.

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.