Liverpool: szerződtetik a Salzburg támadóját? Klopp sejtelmesen reagált

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.12.13. 20:15
null
Klopp sejtelmesen reagált Minamino esetleges érkezésére (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, brit lapértesülések szerint a Liverpool 9 millió euró körüli összegért már a téli átigazolási időszakban szerződtetheti a Red Bull Salzburgban szereplő japán támadót, Minamino Takumit. Jürgen Klopp egy sajtótájékoztatón sejtelmesen reagált a hírre.

Miután kiderült, hogy Klopptól egy Japánból érkezett újságíró szeretne kérdezni, a Liverpool menedzsere feltett egy vicces keresztkérdést, majd sejtelmes utalást tett arra, hogy a klub hamarosan szerződtetheti Minamino Takumit.

Jürgen Klopp: – Miért van itt?
Újságíró: – Szerintem ki tudja találni, hogy miért…
J. K.: – Igen… És lehet, hogy mostantól gyakrabban fogunk itt találkozni…

Ezt követően az újságíró azonban inkább nem Minamino Takumiról, hanem arról kérdezte Kloppot, hogy milyen volt egy másik japán játékossal, Kagava Sindzsivel együtt dolgozni. A Liverpool menedzsere viccesen azt mondta, hogy örül a kérdésnek, mert Minamino esetleges átigazolásával ellentétben erről beszélhetnek. A német szakember végül elárulta, hogy imádott Kagavával dolgozni.

Az alacsony kivásárlási ára mellett Minamino mellett szól két extra tényező is: egyrészt a klub a jövőben Ázsiában, a Távol-Keleten is terjeszkedni szeretne, s a japán szélső tökéletes választás lenne a nyitáshoz. Másrészt Minamino futballistaként sem rossz: ebben az idényben 22 tétmeccset játszott a Salzburgban, 9 gólja mellett 11 asszisztot is beletett a közösbe, s a brit lapok úgy látják, megfelelő alternatívát jelenthet Roberto Firmino kiválása esetén.

A Guardian arról is beszámolt, hogy a felek előrehaladott tárgyalásban állnak, s a japán öt évre szóló szerződést kaphat a Mersey-parti gárdától, amelyhez januárban csatlakozhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik