T. I.
2019.09.11 20:37 Frissítve: 2019.09.11 20:52

Játékossors: Kompany a saját búcsúmeccsét is kihagyja sérülés miatt

Ugyan az augusztus végén, egy belga bajnokin a combjára kapott rúgás miatt nem léphet pályára saját, manchesteri búcsúmérkőzésén, a humora nem hagyta el Vincent Kompanyt, a Manchester City korábbi, az Anderlecht jelenlegi védőjét.

Vincent Kompany csak a kispadról követheti a manchesteri búcsúmérkőzését (Fotó: AFP)


„Ez az én formám, nem?”
– mondta a Manchesterbe érkező Vincent Kompany az újságíróknak, miután kiderült, nem tudja vállalni a játékot saját búcsúmérkőzésén sem. A 33 éves belga bekk, aki a nyáron, tizenegy idényt követően a Manchester Citytől az Anderlechthez igazolt, még augusztus végén sérült meg, a combja pedig azóta sem jött rendbe. 

„Felesleges lenne kockáztatni, de lesz ott még jó néhány remek játékos” – tette hozzá Kompany, aki a Cityvel négyszeres Premier League-győztes lett. A tiszteletére rendezett gálameccsen a Pep Guardiola irányította City Legends a Premier League All Stars csapatával találkozik az Etihadban.

Az ünnepségsorozat részeként a City emléktáblát is avatott, a klub edzőközpontjához vezető egyik utat Vincent Kompanyról nevezte el.

„Vincent nemcsak kiváló játékos, hanem egy mindenki számára inspiráló vezér is volt az itt töltött évei alatt. Ezzel a gesztussal szeretnénk adózni a teljesítménye előtt, s emlékeztetni a következő generációkat arra a munkára és hozzáállásra, ami Vincentet a nemzedéke ikonikus Premier League-játékosává tette” – magasztalta Kompanyt Kaldun al-Mubarak klubelnök.  

 

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.