Játékossors: Kompany a saját búcsúmeccsét is kihagyja sérülés miatt

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.11. 20:37
null
Vincent Kompany csak a kispadról követheti a manchesteri búcsúmérkőzését (Fotó: AFP)
Ugyan az augusztus végén, egy belga bajnokin a combjára kapott rúgás miatt nem léphet pályára saját, manchesteri búcsúmérkőzésén, a humora nem hagyta el Vincent Kompanyt, a Manchester City korábbi, az Anderlecht jelenlegi védőjét.


„Ez az én formám, nem?”
– mondta a Manchesterbe érkező Vincent Kompany az újságíróknak, miután kiderült, nem tudja vállalni a játékot saját búcsúmérkőzésén sem. A 33 éves belga bekk, aki a nyáron, tizenegy idényt követően a Manchester Citytől az Anderlechthez igazolt, még augusztus végén sérült meg, a combja pedig azóta sem jött rendbe.

„Felesleges lenne kockáztatni, de lesz ott még jó néhány remek játékos” – tette hozzá Kompany, aki a Cityvel négyszeres Premier League-győztes lett. A tiszteletére rendezett gálameccsen a Pep Guardiola irányította City Legends a Premier League All Stars csapatával találkozik az Etihadban.

Az ünnepségsorozat részeként a City emléktáblát is avatott, a klub edzőközpontjához vezető egyik utat Vincent Kompanyról nevezte el.

„Vincent nemcsak kiváló játékos, hanem egy mindenki számára inspiráló vezér is volt az itt töltött évei alatt. Ezzel a gesztussal szeretnénk adózni a teljesítménye előtt, s emlékeztetni a következő generációkat arra a munkára és hozzáállásra, ami Vincentet a nemzedéke ikonikus Premier League-játékosává tette” – magasztalta Kompanyt Kaldun al-Mubarak klubelnök.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik