NSO / MTI 2010.04.30 15:57 Frissítve: 2010.12.19 00:04

Fülöp jól beilleszkedett a Citynél

Egyelőre nem tudni, hogy Fülöp Márton védi-e a Manchester City kapuját a holnapi, Aston Villa elleni angol bajnoki mérkőzésen. Bár Roberto Mancini még nem döntött, azt elmondta, nagyon fontos volt megszerezni a magyar kapust, aki remekül beilleszkedett, és jól érzi magát a klubnál.

Fülöp jó teljesítményére szüksége lesz a Citynek (Fotó: Action Images - archív)
Fülöp jó teljesítményére szüksége lesz a Citynek (Fotó: Action Images – archív)

Elmondása szerint még nem döntötte el Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere, hogy az Aston Villa elleni szombati bajnokin a Sunderlandtől frissen kölcsönvett Fülöp Mártont vagy a feröeri Gunnar Nielsent állítja-e a kapuba. Az olasz edző hangsúlyozta, a magyar légiós csak vészmegoldás volt, eredetileg Joe Hartot akarta megszerezni a Birminghamtől, miután a csapat első számú kapusa, Shay Given számára sérülés miatt véget ért a szezon.

Mancini ennek ellenére elégedett, hogy a magyar válogatott kapus csatlakozott a kerethez, mivel úgy véli, egyetlen kapussal lehetetlen lett volna megfelelő eredményeket elérni az utolsó meccseken.

„Egyszerű helyzet volt. Kapusra volt szükségünk, mert csak egy egészséges kapusunk volt, így kölcsönkértük a Sunderlandtől Fülöp Mártont – így most két kapusunk van a maradék három mérkőzésre. Az utolsó három meccset lehetetlen lett volna egyetlen kapussal végigjátszani, nagyon fontos volt igazolni valakit" – indokolta meg Fülöp kölcsönvételét az olasz menedzser.

„Márton jó és tapasztalt játékos. Máris remekül beilleszkedett, jól érzi magát a klubnál, és úgy gondolom, nagy lehetőség ez a számára – vélekedett Mancini, aki Fülöp feröeri riválisáról is beszélt. – Nem hiszem, hogy Gunnar csalódott lenne. Beszéltem vele a helyzetről. Rendes fiú, aki megérti a szituációt, tudja, hogy nagyon fontos hét ez a klub szempontjából."

Mancini arról is beszélt, hogy a következő idényben is szívesen irányítaná a Manchester Cityt, függetlenül attól, hogy csapatának sikerül-e kiharcolnia a szereplést a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

„Úgy képzelem, hogy én maradok a Manchester City edzője. Legalábbis ezt remélem. Szerződésem van. Nem én döntök ugyan, de úgy vélem, maradok" – nyilatkozta az olasz tréner az Aston Villa elleni hétvégi Premier League-mérkőzés előtt, amely az egyik fontos állomás lesz a BL-selejtezőt érő negyedik helyért zajló küzdelemben.

Az angol élvonalbeli bajnokságban négy fordulóval a vége előtt a Tottenham Hotspur foglalja el a negyedik pozíciót 64 ponttal, majd az Aston Villa és a Manchester City következik 64-gyel, illetve 63-mal. „Könnyebb úgy dolgozni, ha az ember egy egész idényre tervezhet, és előkészíti a szezont" – védte magát Mancini annak kapcsán, hogy angol csapatával nem ért el jobb eredményeket, mint a januárban menesztett előd, Mark Hughes.

Mancini szerint akkor sem kell majd felállnia a kispadról, ha esetleg nem jönne össze a negyedik hely, mert mint mondta: „sokat javultunk az elmúlt hónapokban, még ha tovább kell is lépnünk, hogy igazán jók legyünk".

2020.11.29 14:11:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Felejthető mérkőzést játszott egymással a két csapat, a Spurs viszont így is az élre ugrott.

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.