Felkészülés: De Ligt bombagóllal debütált a Bayernben; nyert a Man. City és az Arsenal – videó

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 08:34
null
De Ligt góllal debütált a Bayernben (Fotó: Bayern München/Facebook)
A Bayern München labdarúgócsapata 6–2-re győzött az D.C. United ellen Washingtonban felkészülési mérkőzésen. Az angol bajnok Manchester City, valamint az Arsenal szintén diadalmaskodott az Egyesült Államokban. Előbbi 2–1-re nyert a mexikói Club América ellen, utóbbi az Orlando Cityt verte (3–1). A Chelsea viszont 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban kikapott a Charlotte-tól.


A Bayern München nagyon sima győzelemmel kezdte az amerikai turnéját. A nyáron szerződtetett Sadio Mané büntetőből már az 5. percben eredményes volt a D.C. United ellen. A GÓL ITT!
Ezt követően még ötször találtak be a bajorok, a napokban igazolt Matthijs de Ligt a szünetben állt be, s két perccel később gólt szerzett – egy szögletet követően Thomas Müller csúsztatott, a holland védő pedig kapásból bombázott a kapuba. A GÓL ITT!

Erling Haaland a kispadról nézte végig, hogy csapata, a Manchester City Kevin De Bruyne duplájával – az első gólja igazán emlékezetes marad – legyőzte a Club Américát. DE BRUYNE ELSŐ GÓLJA ITT!

Az Arsenal sokáig 1–1-re állt az Orlando City ellen, de a 66. percben Eddie Nketiah góljával megszerezte a vezetést, majd az előző évadot a holland Feyenoordnál kölcsönben töltő Reiss Nelson is eredményes volt, így 3–1-re nyert a londoni klub. NELSON GÓLJA ITT!

A pálya lépett angol sztárcsapatok közül csak a Chelsea nem örülhetett. Hiába szerzett vezetést honfitársai ellen Christian Pulisic, a Charlotte a 92. percben egyenlített. Ezt követően tizenegyespárbaj zárta a felkészülési mérkőzését, melyben Conor Gallagher hibázott, míg az amerikai gárdából mind az öten értékesítették a kísérletüket. PULISIC GÓLJA ITT!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
D.C. United (egyesült államokbeli)–Bayern München (német) 2–6 (0–3)
Washington, Audi Field

Bayern München. 1. félidő. Neuer – Mazraoui, Nianzou, Upamecano, Davies – Copado, Sabitzer, Vidovic, L. Sané – Gnabry, Mané. 2. félidő. Ulreich – Pavard, De Ligt (Herold, 74.), L. Hernandez, Stanisic – Kimmich, Gravenberch, Wanner – Th. Müller, Zirkzee, Coman
Gólszerző: Lehland (54.), Ku-DiPietro (83.), ill. Mané (5. – 11-esből), Sabitzer (12.), Gnabry (44.), De Ligt (47.), Zirkzee (51.), Th. Müller (90+2.)

Manchester City (angol)–Club América (mexikói) 2–1 (2–1)

Houston, NRG Stadion
Manchester City: S. Ortega – Walker, Ake (K. Phillips, 45.), Mbete, Cancelo (Wilson-Esbrand, 45.) – Rodri, De Bruyne (McAtee, 71.), Bernardo (Kayky, 76.) – Mahrez (Palmer, 45.), J. Álvarez (Delap, 71.), Grealish (Lewis, 76.)
Gólszerző: De Bruyne (30., 45+1.), ill. H. Martin (43.)

Orlando City (egyesült államokbeli)–Arsenal (angol) 1–3 (1–1)
Orlando, Exploria Stadion

Arsenal: Ramsdale (Turner, a szünetben)– Cédric (B. White, a szünetben), Holding (Saliba, 59.), P. Marí (Gabriel, a szünetben), Tavares (Bellerín, 84.) – Elneny (Partey, 60.), Maitland-Niles (Ödegaard, a szünetben) – Pépé (Saka 60.), Lokonga (G. Xhaka 60.), Martinelli (G. Jesus, a szünetben) – Nketiah (R. Nelson, 74.)
Gólszerző: Fa. Torres (29.), ill. Martinelli (5.), Nketiah (66.), R. Nelson (80.)

Charlotte (egyesült államokbeli)–Chelsea (angol) 1–1 (0–1) – 11-esekkel: 5–3
Charlotte, Bank of America Stadion

Chelsea. 1. félidő: Mendy – R. James, T. Silva, Emerson – Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, M. Alonso –Zijes, Batshuayi, Pulisic. 2. félidő: Mendy – M. Sarr, Colwill, Chalobah – Chilwell, Ampadu, Mount, C. Gallagher, Kenedy – Sterling, Havertz.
Gólszerző: D. Rios (90+2.), ill. Pulisic (30.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik