nemzetisport.hu 2014.07.27 19:11 Frissítve: 2015.03.25 01:31

Felkészülés: Costa góllal mutatkozott be a Chelsea-ben

Góllal mutatkozott be az angol Chelsea labdarúgócsapatának nyári szerzeménye, Diego Costa, aki a szlovén Olimpija Ljubljana elleni győztes (2–1) felkészülési mérkőzés első londoni találatát jegyezte. José Mourinho csapatában pályára léphetett, szintén első alkalommal, Cesc Fabregas is, aki a brazil-spanyol centerhez hasonlóan a nyári átigazolási szezonban került a „kékekhez”.

Egy meccs/egy gól – jól sikerült Diego Costa bemutatkozása a Chelsea-ben (Fotó: Reuters)

 

José Mourinho a Delac – Azpilicueta, Cahill, Zouma, Luis – Fabregas, Matics – Salah, Boga, Brown – Diego Costa tizeneggyel kezdett, a Barcelonától és az Atlético Madridtól szerződtetett két kiválóság – akik a múlt héten kapcsolódtak be a közös munkába – először léphettek pályára új klubjukban. Csakúgy, mint Matej Delac, bár ő négy éve Chelsea-játékos, csak rendre kölcsönadják, a 21 éves bosnyák kapusra alighanem ez a sors vár továbbra is. A londoni kispad (Cech, Ivanovics, Ake, Terry, Christensen, Chalobah, Van Ginkel, Romeu, Baker, Swift, Solanke, Bamford, Fernando Torres) viszont kimondottan ütősnek tetszett.

A szlovénok domináltak a kezdés után, a Chelsea folyamatosan került mezőnyfölénybe, ami viszont a félidő közepi lesgóltól eltekintve meddőnek tűnt. Különösen a Fabregas, Diego Costa páros nem tudta igazolni a velük szemben támasztott – nyilván magas – elvárásokat. A londoniakból hiányzott a kellő sebesség, és bizony a csapatjáték sem volt az igazi. Persze, az összeállítást látva ez aligha véletlen: meglepő lenne, ha Mourinho ezzel a tizeneggyel vágna neki a szezonnak, amelyben nagy célokat kell teljesíteniük.

Az Olimpija szinte egyenrangú partnerként futballozott, bár a labda kevesebbet volt náluk, akciókat tekintve nem kellett szégyenkezniük, sőt az első félidő egyetlen találatát speciel a szlovénok szerezték a félidő hajrájában.

A szünet után érkeztek a friss erők a Chelsea-be, ráadásul Cech, Ivanovics, Fernando Torres, Terry és Ake beállításával – leszámítva utóbbit – jelentős rutin is érkezett a londoniakhoz. A Chelsea még inkább nyomást tudott gyakorolni ellenfelére, ennek eredményeként az 56. percben egyenlített, a 64. percben pedig már vezetéshez is jutott. A 66. percben Braniszlav Ivanovics is gólt ünnepelt, kicsit korán, a játékvezető ugyanis kapustámadás miatt érvénytelenítette a találatot, majd fél percet vitázott a pályára tévedő és hevesen gesztikuláló Mourinhóval.

Diego Costa góljaTámadásban maradt a Chelsea, amelynek a helyzetei is megvoltak, csak újabb gólt nem sikerült összehoznia. Ezért, valamint edzője megnyugtatásáért Torres tehetett volna a legtöbbet, ám az üres kapuval szemben másfél méterről mellel sikerült a kapu fölé tennie egy bal oldali akciót lezáró remek beadást. Ez jeladás volt az Olimpija számára, és a ljubljanaiak utolsó rohamra indultak, de a cserékkel megtört a lendülete, ami nem segítette egyenlítési törekvéseit.

Fernando Torres elképesztő bénázásaA Chelsea augusztus 10-én az Üllői úton, a Ferencváros ellen játszik felkészülési találkozót. A zöld-fehérek az NB I első fordulójában vasárnap Böde Dániel mesterhármasával 3–1-re nyertek Kecskeméten.

A mérkőzés összefoglalója

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Chelsea (angol) 1–2 (1–0)

Ljubljana, 15 972 néző. V: Obrenovics
Gólszerző: Kapun (40.), ill. Diego Costa (56.), Zouma (64.)

2021.04.12 06:47:02

Angol labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A mai napig a legtöbbször viselte a háromoroszlánosok csapatkapitányi karszalagját.

2021.04.11 14:51:37

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szon góljával a szünetben még a Tottenham vezetett, de aztán a vendégek állva hagyták a londoniakat.

2021.04.03 20:08:14

Angol labdarúgás D. Á.

Mikel Arteta együttese képtelen volt helyzetet kialakítani, totális dominanciát mutatott be a Pool.

2021.04.03 17:50:40

Angol labdarúgás B. Á.

Mindkét csapatnak volt meg nem adott gólja • A vendégek nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

2021.03.22 12:56:08

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

„Phil Foden az egyetlen futballista, akit semmi pénzért sem engedek eligazolni, ő maga a City.”