Fabregas a bajnokságban már nem játszhat

Vágólapra másolva!
2010.04.01. 17:59
null
Már ekkor sejteni lehetett, hogy komoly Fabregas (jobbra) sérülése (Fotó: Reuters)
A csütörtöki vizsgálatok megerősítették az Arsenal orvosainak azon félelmét, miszerint a mostani szezonban Cesc Fabregas már nem léphet pályára több bajnokin. A katalán középpályásnak eltört a szárkapocscsontja, amikor Carles Puyollal ütközött a Barcelona elleni szerdai BL-mérkőzésen.

A Premier League utolsó fordulóját május 9-én rendezik, így a hathetes kényszerpihenő azt jelenti, hogy az Arsenalnak Fabregas nélkül kell megvívnia a bajnoki hajrá küzdelmeit

„A délutáni vizsgálatok kimutatták, hogy Cesc Fabregas kisebb törést szenvedett a jobb szárkapocscsontjában, miután a szerda esti mérkőzésen ütközött Carles Puyollal, a Barcelona védőjével. Ennek következtében Cesc kihagyni kényszerül a bajnokság hátralévő részét, mivel hat hétig nem léphet pályára" – olvasható az Arsenal hivatalos közleményében.

Érdekesség, hogy az említett eset után a katalán középpályás még értékesítette a Puyol szabálytalansága után megítélt büntetőt – nem is akármilyen magabiztossággal –, és csak ezután kezdett el bicegni.

A játékos vb-részvétele elvileg nincs veszélyben, mivel a dél-afrikai tornáig még több mint két hónap van hátra, a Bajnokok Ligája 2009–2010-es kiírásában viszont csak akkor gyarapíthatja fellépései számát, ha az Arsenal eljut a döntőig.

ARSAVIN ÉS GALLAS: 3 HÉT PIHENŐ

Amint azt sejteni lehetett és amint arról az egyik érintett, Andrej Arsavin már maga is nyilatkozott, William Gallasszal együtt három hétig nem állhat az Arsenal labdarúgócsapatának szolgálatára.


Erről a londoni klub hivatalos honlapján Arsene Wenger, az angolok francia menedzsere nyilatkozott. A két játékos a Barcelona elleni szerdai BL-negyeddöntőn sérült meg (2–2), mindkettőjüket kényszerből kellett lecserélni még a szünet előtt.

Guardiola: „Az én filozófiám az, hogy mindig, mindenkor támadni kell!"

A Nemzeti Sport munkatársa, Szeli Mátyás a kitűnő játékot hozó Arsenal–Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzés után kérdezhetett Pep Guardiolától, a katalánok edzőjétől – az interjút elolvashatják a pénteki lapban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik