FA-kupa: kétszer volt hátrányban, végül Lukaku góljával nyert a Chelsea

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 22:15
null
Nagy nehezen, de továbbjutott a Chelsea (Fotó: Getty Images)
A Premier League-ben szereplő Chelsea 3–2-re legyőzte idegenben a másodosztályú Luton Townt az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé. 

Remek formának örvend a Luton Town, amely a Chelsea elleni összecsapását megelőző legutóbbi hét tétmeccséből hatot megnyert, az angol másodosztályban (Championship) pedig a – rájátszást érő – hatodik helyen áll. A meccs egyértelmű esélyese így is a BL-címvédő Chelsea volt, melynek orosz tulajdonosa, Roman Abramovics pár órával a találkozó előtt jelentette be, hogy az orosz–ukrán háború során kialakult helyzet miatt eladja a klubot.

Utóbbi már önmagában is érdekessé tette a mérkőzést, de a 2. percben még inkább felborzolódtak a kedélyek, hiszen Reece Burke vezetést szerzett a Lutonnak. A Chelsea ezután átvette az irányítást, dominált, helyzeteket dolgozott ki, majd az Atlético Madridtól kölcsönvett, bukásként elkönyvelt Saúl Níguez ki is egyenlített. A szünetig viszont így is volt még egy csavar, hiszen Harry Cornick is megzörgette a vendégek hálóját, ezzel újra a Luton került előnybe.

A Chelsea játéka a második félidőben sem változott meg különösebben, a londoniak folyamatosan nyomást helyeztek ellenfelükre, amely egy idő után fáradni kezdett. A 68. percben Timo Werner találatával már döntetlenre állt a meccs, majd jött a 79. perc, amikor a gyenge formája miatt gyakran kritizált Romelu Lukaku Werner passza után közelről betalált, s eldöntötte a párharcot. A Chelsea ha nehezen is, de nyerni tudott, így bejutott a negyeddöntőbe. 2–3

A GYŐZTES GÓL ITT!

Egy másik szerdai nyolcaddöntőben, két élvonalbeli gárda összecsapásán a Southampton 3–1-re legyőzte otthon a West Ham Unitedet. A hazaiak a 31. percben jutottak előnyhöz, ezt követően pedig Michail Antonio még kiegyenlített, de James Ward-Prowse és Armando Broja találataival a Soton lezárta a meccset. 3–1

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Luton (II.)–Chelsea 2–3
(Burke 2., Cornick 40., ill. Saúl 27., Werner 68., Lukaku 79.)
Southampton–West Ham United 3–1 (Perraud 31., Ward-Prowse 69., Broja 90+5., ill. M. Antonio 60.)
Liverpool–Norwich City 2–1 (Minamino 27., 39., ill. Rupp 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik