FA-kupa: ez ám a meglepetés, másodosztályú csapat ejtette ki az MU-t

CS. M./M. D.CS. M./M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.05. 00:00
null
Cristano Ronaldo a rendes játékidőben hibázott, a tizenegyespárbajban már nem, azonban a Manchester United így is kiesett (Fotó: AFP)
A Manchester United az 1–1-es rendes játékidő (és a gól nélküli hosszabbítás) után tizenegyespárbajban 8–7-re kikapott a Middlesbrough-tól az angol labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójában, így a vendég másodosztályú együttes jutott tovább a legjobb 16 közé.

 

A Manchester United összeállítása: D. Henderson – Dalot, Varane (P. Jones, 91.), Maguire, Shaw – Pogba (Fred, 82.), McTominay – Sancho (Mata, 100.), B. Fernandes, Rashford (Elanga, 82.) – C. Ronaldo

A Manchester United otthon lépett pályára, játékosai pedig fekete karszalagot viseltek a mérkőzés során (miközben a szögletzászló is fekete volt) az 1958. február 6-ai müncheni légikatasztrófára emlékezve.


Jól kezdte a meccset az MU, sorjáztak a helyzetek, majd a 20. percben a hosszú kihagyás után visszatérő Paul Pogba esett el a tizenhatoson belül, Cristiano Ronaldo pedig nem sokkal később már a büntető elvégzéséhez készülődhetett. A portugál klasszis hibázott, de nem is akárhogy, hiszen a kaput sem találta el!

CR7 kihagyott tizenegyese


Öt perccel később Jadon Sancho előtt adódott nagy lehetőség, a „vörös ördögök” nyári szerzeménye pedig nem hibázott, így Ralf Rangnick csapata megszerezte a vezetést (1–0) VIDEÓ ITT!

A folytatásban még több MU-helyzetet láthattunk, de a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, CR is képtelen volt betalálni. Ez pedig megbosszulta magát: a 64. percben a Middlesbrough a meccs eleje óta először jutott el ellenfele kapujáig, majd érdekes körülmények közepette (vétlen kezezés) Matt Crooks elé került a labda, aki a kapuba talált (1–1). VIDEÓ ITT!

A rendes játékidőből hátralévő időben az MU már nem tudott újra betalálni, így jöhetett a hosszabbítás.

Abban a Manchester United már nem tudott olyan nagy helyzeteket kialakítani, sőt a fáradtságtól szinte „a térdükön járó” vendégeknek voltak nagyobb lehetőségeik, de 120 perc sem volt elegendő ahhoz, hogy eldőljön a továbbjutás.

A tizenegyesekre maradt a döntés…

Az első hét párban többnyire magabiztos kísérleteket láthattunk, a kapusok nem is tudtak védeni – bár Dean Henderson és Joe Lumley sem állt tőle távol – (7–7), a hazaiak nyolcadik rúgója, a 19 éves Anthony Elanga azonban fölé lőtte a labdát, így nagy meglepetésre a Middlesbrough jutott tovább a legjobb 16 közé. VIDEÓ A TIZENEGYESPÁRBAJTÓL ITT!

Ronaldo Elangát vigasztalja (Fotó: AFP)
Ronaldo Elangát vigasztalja (Fotó: AFP)

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Manchester United–Middlesbrough (II.) 1–1
(Sancho 25., ill. Crooks 64.) – 11-esekkel 7–8

SZOMBAT
13.30: Chelsea–Plymouth Argyle (III.) (Tv: Spíler1)
13.30: Kidderminster Harriers (VI.)–West Ham United
16.00: Crystal Palace–Hartlepool United (IV.)
16.00: Everton–Brentford
16.00: Huddersfield Town (II.)–Barnsley (II.)
16.00: Manchester City–Fulham (II.)
16.00: Peterborough United (II.)–Queens Park Rangers (II.)
16.00: Southampton–Coventry (II.)
16.00: Stoke City (II.)–Wigan Athletic (III.)
16.00: Wolverhampton–Norwich City
18.30: Cambridge United (III.)–Luton Town (II.)
21.00: Tottenham Hotspur–Brighton (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP
13.00: Liverpool–Cardiff City (II.) (Tv: Spíler1)
17.00: Nottingham Forest (II.)–Leicester City
19.30: AFCBournemouth (II.)–Boreham Wood (V.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik