FA-kupa: a harmadosztályú „óriásölő” klub kiejtené az MU-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.18. 13:47
Simmon Gillett, az angol labdarúgó-bajnokság harmadosztályában szereplő Yeovil Town középpályása szerint nem lehetetlen elbúcsúztatni a Manchester Unitedet az FA-kupából.

Ha a Yeovil Town kölcsönvenné Wayne Rooneyt egy hónapra, ki kellene rúgnia a teljes csapatát. A Manchester United csapatkapitánya 250 ezer fontot keres egy héten – ez a Yeovil (játékosokra fordított) éves költségvetésének a negyede.

A két együttes az FA-kupa harmadik fordulójában találkozik egymással január elején, és Simmon Gillett szerint a látszólagos nagy különbség semmit sem jelent majd a pályán.

„Ott lesz a labda, két kapu, és meg kell próbálnunk több gólt szerezni az ellenfélnél – mondta a középpályás. – Mindannyian tudjuk, mennyit keresnek ellenfelünknél, valamint hogy milyen szinten futballoznak. Senki sem panaszkodik tőlünk emiatt, mert örülünk neki, hogy itt lehetünk.”

„Ha jó meccsünk lesz, bármi megtörténhet. Nem érdemes gyengébb csapatot pályára küldeniük, gondoljunk csak az MK Dons elleni mérkőzésre” – utalt Gillett az MU korai Ligakupa-búcsújára.

A Yeovil korábban amatőr klubként 17 profi gárdát győzött le az FA-kupában, így igazi „óriásölőnek” számít Angliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik