FA-kupa: a Chelsea legyőzte a Sheffieldet, bejutott a négy közé

Vágólapra másolva!
2021.03.21. 16:31
null
Chilwell és Zijes a Chelsea továbbjutásának letéteményesei (Fotó: AFP)
Az angol FA-kupa vasárnapi első negyeddöntőjében a Chelsea mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve legyőzte az élvonalban sereghajtó Sheffield Unitedet 2–0-ra, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A nyolcszoros FA-kupa-győztes Chelsea-t a vártnál jobban megdolgoztatta a legjobb négy közé jutás kiharcolásában a Premier League-ben sereghajtó Sheffield United: az első félidőben az előző kiírásban döntőig jutó londoniak csak Ben Chilwell Oliver Norwoodon szerencsésen megpattanó lövésével jutottak előnybe – persze más lett volna a helyzet, ha az első 45 percben Cristian Pulisic lövései, vagy Callum Hudson-Odoi kísérlete utat talál Aaron Ramsdale kapujába. Nem így történt, így a Chelsea „csak” 1–0-ra vezetett a szünetben.

A fordulás után a Sheffield minden erejét megmozgatta az egyenlítés érdekében, de a vendégek legnagyobb helyzetei is kimaradtak – vagy a támadók voltak pontatlanok, vagy Kepa védett. Amikor pedig a hajrában a Sheffield már mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítés érdekében, akkor a hazaiak egy gyors kontrát végigvittek, és Hakim Zijes találatával lezárták a mérkőzést.

Ezzel a Chelsea ott van a legjobb négy között – Manchester City és a Southampton társaságában. Sorsolás az este hatkor kezdődő Leicester City–Manchester United negyeddöntő szünetében.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Chelsea–Sheffield United 2–0
(O. Norwood 24. – öngól, Zijes 92.)
KÉSŐBB
18.00: Leicester City–Manchester United (Tv: Spíler1)

SZOMBAT
Everton–Manchester City 0–2(Gündogan 84., De Bruyne 90.)

Bournemouth (II.)–Southampton 0–3(Djenepo 37., N. Redmond 45+1., 59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik