N. ZS. 2022.05.05 08:19 Frissítve: 2022.05.07 08:22

Chelsea: patthelyzet a klub eladásának ügyében

Május végéig kell eladnia Roman Ambramovicsnak az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea-t, ellenkező esetben a londoniak licencet sem kaphatnak.

 

Abramovics mégis ragaszkodik hozzá, hogy a klub visszafizesse neki a kölcsönadott 1.6 milliárd fontot (Fotó: AFP)

 

Ú fejlemények nehezítik a Chelsea eladását. A tulajdonos, Roman Abramovics már-már úgy tűnt, megállapodhat a három versenyben lévő licitáló közül kiválasztott Todd Boehly konzorciumával, ám az üzletkötés kútba eshet.

A fennakadást pénzügyi kérdések okozzák, korábbi kijelentésével ellentétben ugyanis a brit állam által szankcionált orosz oligarcha mégis ragaszkodik hozzá, hogy a klub visszafizesse neki azt az 1.6 milliárd fontot, amelyet a hatalomátvétele óta kölcsönadott a működéshez.

Korábban arról volt szó, hogy az összeget elengedi a tulajdonosváltás során (bár sejteni lehetett, hogy azért olyan könnyen nem mond le a pénzéről), véleményét viszont nemrég megváltoztatta, váratlan problémát okozva vele.

Roman Abramovics döntésének hátterében a The Athletic írása szerint az áll, hogy a brit kormány befagyasztotta minden vagyonát a szigetországban, és ilyen módon próbál pénzhez jutni. Kérését ugyanakkor lehetetlen teljesíteni, mivel a vele kapcsolatos szankciók megtiltják, hogy bármilyen pénzmozgás részese legyen.

Hogy mi lehet a megoldás a patthelyzetben, egyelőre senki sem tudja, az idő azonban vészesen fogy. A klub május 31-ig kapott határidőt arra, hogy tető alá hozza az adásvételt, ha nem megy végbe addig, elképzelhető, hogy licencet sem kap a Premier League következő idényére.

A tulajdonosváltás körüli bizonytalanság a Chelsea keretére is kihat. Andreas Christensen és Antonio Rüdiger távozását biztosra lehet venni, és egyre többen érzik úgy, hogy a jövőjük nem biztos a klubnál. Az egyik legnagyobb veszteség Mason Mount lehet, akit a sajtóhírek szerint több rivális szerződtetne.     

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.