K. T. I.
2022.01.14 18:19 Frissítve: 2022.01.14 19:21

Chelsea: meglepő lehet, melyik londoni védőért verseng a Barca és a Bayern

Spanyol és német kérők küzdenek a Chelsea 55-szörös dán válogatott védőéért – számolt be Fabrizio Romano. Az olasz átigazolási szakíró forrásai szerint egyáltalán nem biztos, hogy Andreas Christensen elfogadja a londoni klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, mivel az Atlético Madrid, az FC Barcelona, a Borussia Dortmund és a Bayern München is örömmel látná sorai közt. Főleg ingyen...

Andreas Christensen egy évtized után távozhat a Chelsea-től (Fotó: AFP)

 

 

Romano beszámolója szerint az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund hosszabb ideje bombázza ajánlatokkal Christensent, a Bayern és az FC Barcelona érdeklődése valamivel újabb. Ám azt is érdemes megjegyezni, hogy a katalánok és a bajorok egyaránt csak abban az esetben gondolkodnának a bekk megszerzésében, ha ingyen igazolható.

Erre minden esély megvan, ugyanis Christensen szerződése az utolsó fél évébe lépett Londonban. A dán játékossal sajtóhírek szerint már a nyáron megegyeztek szinte mindenben a Chelsea képviselői, ám az aláírás mégsem történt meg. Most pedig már szabadon tárgyalhat a többi kérővel, a versenyhelyzet pedig jó eséllyel feljebb srófolja majd a személyes igényeit.

Az olasz újságíró szerint a Barcának minden olyan védő jól jön, aki már komolyabb rutint szerzett a nemzetközi porondon, s bizonyította, hogy képes kezelni a nagy trófeákért folyó versenyből fakadó nyomást – mindeközben viszonylag olcsón vagy akár ingyen is megszerezhető. A Bayernnél konkrét embert, a nyáron szintén lejáró szerződésű Niklas Sülét pótolhatná Christensen. A német bekket épp Premier League-klubok kapcsán emlegetik igen sűrűn.

A most 25 éves Christensen 2012 óta pallérozódik a Chelsea-nél, a felnőttek között 2014 őszén mutatkozott be, azóta 148 tétmeccsen viselte a csapat szerelését. Kölcsönjátékosként két idényt a német élvonalban, a Borussia Mönchengladbachnál töltött – a Bundesligában 62 meccse és öt gólja van.  

A Chelsea helyzete több mint érdekes: jelen állás szerint Christensen mellett Antonio Rüdiger, Thiago Silva és César Azpilicueta szerződése is kifut a nyáron, így elég sok a bizonytalanság a hátsó alakzat jövőjét illetően. A névsort lárva nem is a dán kapcsán jutna eszünkbe először az FC Barcelona és a Bayern München egyidejű érdeklődése.

 

2022.10.02 13:40:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United hiába szerzett három gólt, nem volt ellenszere a norvég klasszisra.

2022.10.01 12:23:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Partey hatalmas gólt lőtt, Jesus és Xhaka is betalált a Tottenham ellen. A vége 3–1.

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.