Chelsea: Kepát megbüntették, egy heti bért kell befizetnie – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.02.26. 08:09
null
Kepa Arrizabalaga makacssága nagy port kavart (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli Chelsea hétfő este közleményben jelezte, a vasárnapi Ligakupa-döntőn a cserét megtagadó Kepa Arrizabalaga egy heti bérét köteles befizetni büntetésként.

 

Mint ismert, a 24 esztendős spanyol válogatott kapus a Manchester City elleni finálé hosszabbításában nem volt hajlandó lejönni a pályáról, amikor Maurizio Sarri, a londoniak menedzsere be akarta cserélni a helyére Willy Caballerót a tizenegyespárbajra.

A klub honlapján megjelent közleményben a rekordot jelentő 80 millió euróért megvásárolt kapus azt nyilatkozta, félreértés történt a City elleni döntőn, ám elismerte, rosszul kezelte a helyzetet.

„Szeretnék bocsánatot kérni az edzőnktől, Willytől, a társaimtól és a klubtól, s természetesen a szurkolóktól is. Igyekszem tanulni az esetből, s elfogadom a büntetésemet”
– mondta Kepa.

„Egyeztettem Kepával az incidensről, jó beszélgetés volt – így a nyáron kinevezett Sarri. Valóban félreértés történt, de belátta hibáját. Elnézést kért tőlem, a játékosoktól és a klubtól. A vezetőség dönt a büntetéséről, részemről lezártnak tekintem az ügyet. A csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott, szomorú, hogy ez a jelenet beárnyékolja a produkciónkat.”

A Chelsea úgy döntött, Kepa egy heti bérének megfelelő összeget köteles befizetni, s ezt a pénzt a klub a saját jótékonysági alapítványának ajánlja fel.

A The Telegraph úgy tudja, Kepa heti fizetése körülbelül 190 ezer font.

Chelsea FC on Twitter

Kepa Arrizabalaga and Maurizio Sarri have tonight issued follow-up statements following Sunday's Carabao Cup final...



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik