Arsene Wenger megtalálta a maga Aragornját

Vágólapra másolva!
2010.08.09. 19:25
null
Fabregas még egy évig biztosan a csapat vezére lesz (Fotó: Action Images)
Véget ért a magyar Formula–1-es futam, akciósnál akciósabbak a füzetcsomagok és ceruzahegyezők, elkezdenek köszönni a tanároknak a legelvetemültebb diákok is, szabadságra utazik a komplett magyar parlament, és talán éppen ezért növekedésnek indul a GDP, lassan kiesnek a magyar klubok a nemzetközi kupákból – ezek a legnyilvánvalóbb jelei annak, hogy ráfordultunk az idén is az augusztusra. Mi sem természetesebb, hogy a nemzetközi transzferpiac kis túlzással a célegyenesbe ért, hiszen a hónap végéig még igazolhatnak a klubok játékosokat. Higgye el a kedves olvasó: fognak is, jó kedvvel, no és bőséggel.

 

Kissé leült az angol átigazolási piac múlt hétfő óta, a klubok főleg fiatal játékosokat adtak kölcsön gyengébb egyesületekhez (lásd táblázatunk vastagított részeit, amelyek az elmúlt egy héten történt játékosmozgásokat emelik ki), de ez szokás szerint messze nem jelenti azt, hogy unalmas lett volna ez a dekád.

FÓKUSZBAN: TOTTENHAM
 

A londoni gárda minden követ megmozgat az utóbbi években, hogy kibújjon a két városi rivális, az Arsenal és a Chelsea árnyékából, és eme nemes törekvés néha borzasztó transzferekbe torkollott.

 

Az egzotikus átigazolásokra mindig nyitott „sarkantyúsok” már 1999-ben 25 millió mai euró értékű nagybevásárlást tartottak, melynek során Tim Sherwood (6 millió), Chris Perry (6) és Oyvind Leonhardsen (4.5) is a klubhoz került, majd a következő években sem csökkent a lendület, amelyet olyan melléfogások is jellemeztek, mint Szerhij  Rebrov (18), Ben Thatcher (7.5), Goran Bunjevcsevics (6), Dean Richards (12.15), Christian Ziege (6.5) vagy Hélder Postiga (9.4). 2004 nyarán gondolt egy nagyot a többségi tulajdonos, az ENIC Group által delegált elnök, Daniel Levy, és megszerezte a kispadra a francia válogatott éléről lemondó Jacques Santinit, aki kb. 35 millió eurót költhetett el.

 

Hiába vette meg azonban Sean Davist, Thimothée Atoubát, Pedro Mendest, Michael Carricket, Paul Robinsont, Noé Pamarot-t, Erik Edmant, Fülöp Mártont, Calum Davenportot, Nureddin Naybetet és Reto Zieglert, lemondásakor a középmezőny vége felé álltak, majd utóda, Martin Jol hiába erősített a télen Andy Reiddel (8) és Michael Dawsonnal (7), csak a kilencedik helyig jutott a klub. A következő nyáron Jol nagytakarítást tartott, 14 játékost vásárolt, 12-t elengedett. Az újonnan érkezettek (pl. Teemu Tainio, Paul Stalteri, Edgar Davids, Tom Huddlestone, Grzegorz Rasiak, Danny Murphy, Wayne Routledge, Hosszam Gáli, Li Jung Pjo, Jermaine Jenas, Aaron Lennon) többnyire beváltak, ezt jelzi a bajnokságban elért, UEFA-kupát érő ötödik hely is. „Európában” a nyolcaddöntőben a későbbi győztes Sevilla jelentette a végállomást, a bajnokságban a jelentős erősítések (hatvanmillióért jött Mido, Benoit Assou-Ekotto, Ricardo Rocha, Steed Malbranque, Dimitar Berbatov, Didier Zokora és Pascal Chimbonda) ellenére sem jutottak feljebb. 2007 nyarán hatalmas, százmillió euró körüli összeget fektettek be a tulajdonosok, többek között Kevin-Prince Boateng, Chris Gunter, Adel Taarabt, Gilberto, Darren Bent, Gareth Bale, Alan Hutton, Junesz Kabul és Jonathan Woodgate megvételére, de a bajnokságban szégyenszemre a 11. helyen végeztek, és az UEFA-kupában sem mentek messzire (de legalább a Ligakupát megnyerték). Jol meg is bukott már az idény közben, így a következő idényben Juande Ramos és Harry Redknapp költött el kb. 150 (!) milliót César Sánchez, Carlo Cudicini, Heurelho Gomes, Giovani dos Santos, David Bentley, Luka Modric, John Bostock, Roman Pavljucsenko, Robbie Keane, Jermain Defoe, Wilson Palacios és Vedran Corluka játékjogára 82 milliós bevétel mellett. Az UEFA-kupával újfent nem volt szerencséjük, a Premiershipet pedig a nyolcadik helyen zárták.

 

Ramos nem is húzta sokáig, a csapatot sereghajtó helyen átvevő Harry Redknapp viszont jó munkát végzett, bár a télen nem kevés pénzt elköltött. 2009-ben már csak „reálértéken” tízmilliót,  Sébastien Bassong, Kyle Naughton, Kabul, Kyle Walker, Niko Kranjcar és Peter Crouch megszerzésére, miközben nagy ráfizetéssel megvált a klub a drágán vett, de felsült játékosoktól. Mint legutóbb, a csapatépítés meghozta gyümölcsét, és a negyedik helyen végzett a gárda, megelőzve a Manchester Cityt és a Liverpoolt is. Redknapp mester a nyáron sem szór(hat)ta a fontkötegeket, egy játékost vett csupán meg, a brazil válogatott védekező középpályást, Sandrót.

 

2004–2005

Kiadás: 46.63 millió euró. A három legdrágább vétel: Andy Reid (Nottingham Forest, 8 millió), Michael Dawson (Nottingham Forest, 7.05), Sean Davis (Fulham, 5.2).
Bevétel: 7.5 millió. A két legdrágább távozó: Hélder Postiga (Porto, 4.5) és Stephen Carr (Newcastle United, 3).

2005–2006

Kiadás: 36.51 millió euró. A három legdrágább vétel: Jermaine Jenas (Newcastle United, 15), Tom Huddlestone (Derby County, 4.7), Grzegorz Rasiak (Derby County, 3.5).
Bevétel: 22.55 millió. A három legdrágább távozó: Frédéric Kanouté (Sevilla, 6.5), Simon Davies (Everton, 5.25), Erik Edman (Stade Rennes, 3).

 

2006–2007

Kiadás: 61 millió euró. A három legdrágább vétel: Dimitar Berbatov (Bayer Leverkusen, 15.7), Didier Zokora (Saint-Étienne, 12.35), Pascal Chimbonda (Wigan Athletic, 10).
Bevétel: 38.65 millió. A három legdrágább távozó: Michael Carrick (Manchester United, 27.2), Andy Reid (Charlton Athletic, 4.2) és Calum Davenport (West Ham, 4.2).

 

2007–2008

Kiadás: 95.15 millió euró. A három legdrágább vétel: Darren Bent (Charlton Athletic, 24.75), Gareth Bale (Southampton, 14.7), Alan Hutton (Glasgow Rangers, 13).
Bevétel: 22.4 millió. A három legdrágább távozó: Jermain Defoe (Portsmouth, 9.3), Mido (Middlesbrough, 8.8), Reto Ziegler (Sampdoria, 2).

 

2008–2009

Kiadás: 142.5 millió euró. A három legdrágább vétel: David Bentley (Blackburn Rovers, 22), Luka Modric (Dinamo Zagreb, 21), Roman Pavljucsenko (Szpartak Moszkva, 17.4).
Bevétel: 81.95 millió. A három legdrágább távozó: Dimitar Berbatov (Manchester United, 38), Robbie Keane (Liverpool, 24), Junesz Kabul (Portsmouth, 6.25).

 

2009–2010

Kiadás: 40.3 millió euró. Az öt legdrágább vétel: Peter Crouch (Portsmouth, 10.5), Sébastien Bassong (Newcastle United, 9.3), Kyle Naughton (Sheffield United, 5.9), Junesz Kabul (Portsmouth, 5.9), Kyle Walker (Sheffield United, 5.9).
Bevétel: 29.8 millió. A három legdrágább távozó: Darren Bent (Sunderland, 11.8), Didier Zokora (Sevilla, 9), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth, 4.5).

 

Már egy hete csak a Marióra gondol Roberto Mancini, hiszen elméletileg a múlt héten le kellett volna zongorázni a makrancos támadó, Mario Balotelli  Manchester Citybe igazolását. Az olasz magabiztosan kijelentette, egészen biztos abban, hogy a napokban Balotelli és a sokoldalú James Milner is a Manszúr-istálló tagja lesz. Jól értesült angol újságírók szerint azért húzódik a Mario-ügy, mert a „szende” fiatal titán 216 ezer eurós heti bért kér. A City bejelentkezett Diego Forlánért is a spanyol As információi szerint, és 25 millió eurót ajánlott érte. Mi tagadás, ezen az összegen minden bizonnyal elgondolkodik majd az uruguayi egyesülete, az Atlético Madrid. Két olasz ék, Alberto Gilardino és Giuseppe Rossi visszautasította a pletykákat, melyek szerint a Cityhez tartanak; honfitársuk, Mancini pedig elmondta, hogy jelenleg létszámon felül hat labdarúgója van. Közülük a paraguayi Roque Santa Cruzért érdeklődnek a legtöbben, Nedum Onuohát a Sunderland vinné, míg Craig Bellamyért a Celtic mozgat meg minden követ. A próbajátékon lévő Gai Assulin átment a Mancini-teszten, jelenleg folyik az alkudozás a játékos ügynökeivel.

Cesc Fabregas kijelentette, hogy marad az Arsenalnál, és nem is győz lelkendezni menedzsere, Arsene Wenger, aki úgy dicséri a spanyolt, mint a haldokló Boromir Aragornt:

„Ő a kapitányunk, a vezérünk” – így a francia mester.

„Amikor a világbajnokságon jártam, mindenki azt mondta, hogy ne engedjük el Fabregast – lelkendezett. – Aki szereti a klubot, annak számára hatalmas örömöt jelent maradása.”

(Fabregas lett tehát Arsene Arsenaljának Aragornja, röviden Arsenaragorn – írnánk, ha nem irtóznánk az ilyen szóviccektől.)

A The Sun szerint 38 millió eurót kínálnak az „ágyúsok” a Liverpool kapusáért, Pepe Reináért, de ezt csak az érdekesség kedvéért említjük meg (hogy viszonyíthassunk: a Barcelona 42-t adott volna Fabregasért), viszont Yoann Gourcuff, valamint a Montpellier középső védője, Emir Szpahics és Mark Schwarzer érkezése jóval életszerűbb.

A Manchester Unitednél olyannyira nincs bombasztikus átigazolási hír (bár Mesut Özilt és Piotr Trochowskit csak összeboronálták a klubbal), hogy az angol sajtó azzal foglalkozik, hogy Sir Alex Ferguson a szövetség nyomására hét év után újra nyilatkozhat a BBC-nek. A skót azért orrolt meg még 2004-ben a brit közszolgálati műsorszolgáltatóra, mert az megpiszkálta a menedzser akkoriban játékosügynökként fungáló fia, Jason ügyeit. Annyit elárult (még nem a BBC-nek) Ferguson senior, hogy a nyáron még két támadót vesz.

Bejelentette a Nizza, hogy nem adja el csatárát, Loic Remyt a Stoke Citynek, így aztán az sem mond le a török ék, Tuncay szolgálatairól a Blackburn javára – egyébként mindkét labdarúgóért 12 milliót fizettek volna a vevők. A Sunderland szeretné visszacsábítani a Lyonhoz kölcsönszerződése lejárta után visszatérő John Mensahot, a játékossal már meg is egyeztek, a Tottenham pedig kölcsönvenné a Szpartak Moszkvától a horvát hálóőrt, Stipe Pletikosát, aki már át is esett az orvosi vizsgálatokon Londonban.

A már eddig is hatékonyan erősítő West Ham 4.2 milliót fizetett Winston Reidért a Midtjyllandnak (a világbajnokságon remeklő új-zélandi védő hároméves szerződést írt alá az angol egyesülettel), valamint kölcsönkérte az izraeli középhátvédet, Tal Ben-Haimot a Portsmouthtól. Az Aston Villa szeretné Milnerért Stephen Ireland játékjogát is megkapni a Citytől (a 19.2 millió eurós vételár mellé), míg középpályásáért, Nigel Reo-Cokerért a Blackburn Rovers, balhátvédjéért, Nicky Shoreyért a West Ham jelentkezett be.

Új szerződést szeretne kötni a Liverpool Jamie Carragherrel, és ügynöke szerint Christian Poulsent nem sok választja el attól, hogy Carragher klubtársa legyen. Ugyanez a jóember, Jorn Bonnesen esküdözött a múlt héten égre-földre, hogy védencének semmi köze a Poolhoz… A brazil Lucas Leiva a Palermóhoz kerülhet, Emiliano Insúa a Genoához, míg Philipp Degen visszatért a feladóhoz, a Borussia Dortmundhoz, kölcsönbe. Két angol válogatott játékos is a Liverpool bevásárlólistájára került, előkelő helyre: a Milner és David Silva elől a Cityből menekülő Shaun Wright-Phillips és a Roy Hodgson-kedvenc Peter Crouch. A „vörösöket”, igazán testhezálló módon, egy kínai állami cég szeretné megvásárolni, és a negyedmilliárdos adóssággal küzdő egyletet alighanem el is adják tulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett.

Azért azt megnéznénk, amikor az esetleges új gazda, a kínai állam tengerentúli befektetéseiért felelős China Investment Corporation főnöke, Kenny Huang találkozik Manszúr sejkkel és Roman Abramoviccsal egy angol pubban, és a szörnyű albioni időjárás kötelező jellegű kitárgyalása után meghányják-vetik a Premiership dolgait, majd kipletykálják az MU amerikai tulajdonosait; a háttérben pedig felzendül az Iron Maiden Brave new world (Szép új világ) című klasszikusa. 

Apropó, tudja valaki, hogyan mondják kínaiul: You’ll never walk alone?

Hogy még érdekesebb legyen a témakör, az a szír üzletember, Jahja Kirdi is alkuszik a Liverpoolra, aki mögött arab emírségekbeli befektetők állnak.

Nem kispályázik a Birmingham City: közel áll ahhoz, hogy megvegye az Alkmaartól Moussa Dembelét, de Fabio Grossót és Mauro Camoranesit is szeretné igazolni (kész szerencse, hogy lemaradt a klub Fabio Cannavaróról, mondják a rosszmájúak). A jelenleg klub nélküli szlovén középpályás, Robert Koren még vacillál a Blackpool és a Wolverhampton között, a horvát Ivan Klasnic viszont már döntött: a Nantes-nál nem kellett, így a Boltonban kezd új fejezetet karrierjében.

Huszonkétmillió eurót fizetett a Benficának a Chelsea Ramiresért, és négyéves szerződést kötöttek az angolok a középső középpályással. Jót mosolyogtunk azon a híren, mely szerint Ashley Cole a Benficához kerülne, mégpedig Fabio Coentraóért cserébe, az viszont jóval valószínűbb, hogy José Mourinho magához csábítja az angolt Madridba, akár Karim Benzema feláldozásával is. Annyi biztos (maga Carlo Ancelotti mondta, a „kékek” menedzsere), hogy két játékost vesz (vagy cserél) a Chelsea augusztusban, akik között nem lesz ott Fernando Torres. Nem tudni, hogy a kettősbe beszámolandó-e a tartalékokhoz kinézett francia U19-es válogatott középpályás, Gueida Fofana. A Le Havre játékosáért a Liverpool is érdeklődik.

Egy korszak véget ért a londoniaknál, mégpedig az Art Deco kék korszaka: a karmesterkedést jobb napjaiban művészi módon űző portugál-brazil zsebcirkáló első hazájába tért vissza, mégpedig a Fluminensébe. A 32 éves Decóról mostanában lerítt, hogy egyre megadóbban veszi fel a harcot napjaink védekező középpályás-gladiátoraival, és többször is megpedzette, hogy visszavágyik Brazíliába. Ráadásul a mesés évi 9 millió dolláros fizetés sem volt utolsó érv a kétéves szerződés aláírása mellett…

A magyarok közül Fülöp Mártont a Sunderland 425 ezer euróért eladta az Ipswich Townnak, míg Gera Zoltánért a Liverpool, a Sunderland és a Werder Bremen is érdeklődik.

Az Everton a Rapid Wien horvát támadójára, Nikica Jelavicra vette ki hálóját, és szerződést hosszabbított a spanyol középpályással, Mikel Artetával 2015-ig. Utóbbi hír azért érdekes, mert a Liverpool Daily Post szerint Artetát vinné a Barcelona Fabregas helyett. Zárjuk a sort egy régi ismerőssel: a Fulham megszerezheti a „szabadúszó” német kapust, Timo Hildebrandot, akiért a Wigan Athletic is sorban áll.

AZ NSO AJÁNLJA – ÁTIGAZOLÁSOK, 2010, PREMIER LEAGUE
Fekete-kék bárányból kék angyal lesz Balotelli? – 1. rész

 

ÁTIGAZOLÁSOK,  2010 NYÁR, PREMIER LEAGUE
ARSENAL
Érkezett: Maruan Samah (Bordeaux, ingyen), Laurent Koscielny (Lorient, 12.500.000 euró)
Távozott: Fran Mérida (Atlético Madrid, i.), Philippe Senderos (Fulham, i.), William Gallas (szerződése lejárt), Francis Coquelin (Lorient, kölcsönbe), Mickaël Silvestre (szl.), Kerrea Gilbert (szl.), Sol Campbell (Newcastle, i.), Eduardo (Sahtar Doneck, 7.200.000), Pedro Botelho (Cartagena, k.), Sanchez Watt (Leeds United, k., i.)
MANCHESTER UNITED
Érkezett: Chris Smalling (Fulham, 8.000.000), Javier Hernández (Guadalajara, 10.000.000)
Távozott: Ben Foster (Birmingham, 7.000.000), Zoran Tosics (CSZKA Moszkva, 9.500.000), Tom Heaton (Cardiff, i.), David Gray (Preston, i.), Matthew James (Preston, k.), Mame Diouf (Blackburn, k.), Joshua King (Preston North End, k.), Daniel Drinkwater (Cardiff City, k.)
NEWCASTLE UNITED 
Érkezett: Xisco (Racing Santander, kölcsönből vissza), Fabio Zamblera (AS Roma U21, kv.), James Perch (Nottingham Forest, 1.200.000), Dan Gosling (Everton, i.), Sol Campbell (Arsenal, i.)
Távozott: Fabrice Pancrate (szl.), Nicky Butt (visszavonult), Jonny Godsmark (szl.)
STOKE CITY
Érkezett: Carlo Nash (Everton, i.)
Távozott: Amdy Fayé (szl.), Steve Simonsen (Sheffield United, i.), Andy Griffin (Reading, 475.000), Diego Arismendi (Barnsley, k.), Ibrahima Sonko (Portsmouth, k.), Rodney McDonald (Oldham Athletic, i.)
SUNDERLAND 
Érkezett: Cristian Riveros (Cruz Azul, i.), Simon Mignolet (St. Truiden, 2.500.000), Ahmed el-Muhammadi (Enppi, k., 1.200.000), Titus Bramble (Wigan, 1.200.000), Marcos Angeleri (Estudiantes, 1.800.000)
Távozott: John Mensah (Lyon, kv.), Roy O’Donovan (Coventry, i.), Lorik Cana (Galatasaray, 6.000.000), Daryl Murphy (Celtic Glasgow, 1.700.000), Conor Hourihane (Ipswich, i.), Nyron Nosworthy (Sheffield United, k.), Michael Liddle (Leyton Orient, k., i.), Jean-Yves Mvoto (Oldham Athletic, k., i.), Oumare Tounkara (Oldham Athletic, k., i.),  Fülöp Márton (Ipswich Town, 425.000)
TOTTENHAM HOTSPUR 
Érkezett: Giovani dos Santos (Galatasaray, kv.), Sandro (Internacional, 10.000.000)
Távozott: Eidur Gudjohnsen (Monaco, kv.), Jimmy Walker (visszavonult), Sam Cox (Barnet, i.), Dorian Dervite (Villarreal B, i.), John Bostock (Hull City, k., i.), Oscar Jansson (Northampton Town, k., i.), David Button (Plymouth, k., i.), Adel Taarabt (QPR, 775.000)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Gabriel Tamas (Auxerre, 930.000), Steven Reid (Blackburn, i.), Pablo Ibánez (Atlético Madrid, i.), George Thorne (West Bromwich U18), Ryan Allsopp (West Bromwich U18), Boaz Myhill (Hull, 1.800.000)
Távozott: Filipe Teixeira (Metalurg Doneck, i.), Robert Koren (szl.), Jonathan Greening (Fulham, i.), Borja Valero (Villarreal, k.), Andwélé Slory (szl.), Luke Daniels (Bristol Rovers, kv.), Marcus Haber (St. Johnstone, kv.)
WEST HAM UNITED 
Érkezett: Thomas Hitzlsperger (Lazio, i.), Pablo Barrera (Pumas, 4.800.000), Frédéric Piquionne (Lyon, 1.200.000), Filip Modelski (West Ham U18), Winston Reid (Midtjylland, 4.200.000), Tal Ben-Haim  (Portsmouth, k.)
Távozott: Guillermo Franco (szl.), Ilan (szl.), Josh Payne (Doncaster, i.), Matthew Fry (Charlton Athletic, k.), Daniel Kearns (Dundalk)
WIGAN ATHLETIC 
Érkezett: Ronnie Stam (Twente, 4.000.000), Olivier Kapo (Boulogne, kv.), Rachid Bouaouzan (Helsingborg IF, kv.), Antolín Alcaraz (FC Bruges, i.), Daniel De Ridder (Hapoel Tel Aviv, kv.), Mauro Boselli (Estudiantes, 7.400.000), Ali al-Habszi (Bolton, k.), James McArthur (Hamilton Academical, 500.000)
Távozott: Marcelo Moreno (Sahtar Doneck, kv.), Titus Bramble (Sunderland, 1.200.000), Paul Scharner (szl.), Richard Kingson (szl.), Mario Melchiot (Umm Szalal, i.), Tomasz Kupisz (J. Bialystok, i.), Tomasz Cywka (Derby, i.), Vladimir Sztojkovics (Sporting, kv.), Antonio Amaya (Rayo Vallecano, k.), Olivier Kapo (szl.), Jason Koumas (Cardiff City, k., i.)
MANCHESTER CITY 
Érkezett: Jo (Galatasaray, kv.), Felipe Caicedo (FC Málaga, kv.), Jérome Boateng (Hamburg, 12.500.000), David Silva (Valencia, 28.750.000), Yaya Touré (Barcelona, 30.000.000), Alekszandar Kolarov (Lazio, 22.700.000), Robinho (Santos, kv.)
Távozott: Martin Petrov (Bolton, i.), Benjani (szl.), Sylvinho (szl.), Paul Marshall (Walsall, i.), Valeri Bozsinov (Parma, 6.000.000), Javier Garrido (Lazio, 2.500.000), David Ball (Swindon, k.), Gunnar Nielsen (Tranmere, kv.), Adam Clayton (Leeds United, k.)
LIVERPOOL 
Érkezett: Sean Highdale (Liverpool U18), Németh Krisztián (AEK Athén, kv.), Simon András (Córdoba, kv.), Charles Itandje (AO Kavala, kv.), Milan Jovanovics (Standard, i.), Jonjo Shelvey (Charlton, 2.000.000), Joe Cole (Chelsea, i.), Danny Wilson (Glasgow Rangers, 2.400.000), Jack Robinson (FC Liverpool U18)
Távozott: Nikolaj Mihajlov (Twente, i.), Fábio Aurélio (szl.), Albert Riera (Olympiakosz, 6.000.000), David Martin (Milton Keynes, i.), Robbie Threlfall (Bradford City, i.), Joszi Benajun (Chelsea, 7.000.000)
ASTON VILLA
Érkezett: –

Távozott: Wilfred Bouma (szl.), Marlon Harewood (szl.), Stephen O’Halloran (Coventry, i.), David Bevan (Walsall, i.), Barry Bannan (Blackpool, k.), Andy Marshall (szl.)

BIRMINGHAM CITY 
Érkezett: Enric Vallés (NAC Breda, i.), Ben Foster (Manchester United, 7.000.000), Nikola Zsigics (Valencia, 7.000.000)
Távozott: Christian Benítez (Santos, kv.), Grégory Vignal (szl.), Gary McSheffrey (Coventry, i.), Franck Queudrue (Panioniosz, i.), Artur Krysiak (Exeter City, i.), Lee Carsley (Coventry, i.), Jake Jervis (Notts County, k., i.)
BLACKBURN ROVERS 
Érkezett: Mame Diouf (Blackburn, k.)
Távozott: Yildiray Bastürk (szl.), Steven Reid (West Bromwich, i.), Andy Haworth (Bury, i.)
BLACKPOOL
Érkezett: Barry Bannan (Aston Villa, k.)
Távozott: Stephen McPhee (visszavonult), Alhassan Bangura (Mersin, i.), Danny Mitchley (szl.), Daniel Nardiello (Exeter City, i.), Joe Martin (szl.), Hamör Buazza (Arles, i.), Ben Burgess (Notts County, 700.000)
BOLTON WANDERERS 
Érkezett: Martin Petrov (Manchester City, i.), Robbie Blake (Burnley, i.), Marcos Alonso (Real Madrid Castilla, 2.400.000), Ivan Klasnic (Nantes, i.)
Távozott: Nicky Hunt (Bristol City, i.), Ali al-Habszi (Wigan, k.), Ricardo Vaz Té (Panioniosz, i.)
CHELSEA 
Érkezett: Szlobodan Rajkovics (Twente, kv.), Joszi Benajun (Liverpool, 7.000.000), Tomás Kalas (Sigma Olomouc, 6.000.000)
Távozott: Belletti (Fluminense, i.), Joe Cole (Liverpool, i.), Miroslav Stoch (Fenerbahce, 5.500.000), Michael Ballack (Bayer Leverkusen, i.), Rhys Taylor (Crewe Alexandra, k.), Tomás Kalas (Sigma Olomouc, k.), Ryan Bertrand (Nottingham, k., i.), Deco (Fluminense, i.)
EVERTON 
Érkezett: Ján Mucha (Legia Warszawa, i.), Jermaine Beckford (Leeds United, i.), Joao Silva (Aves, 700.000), Magaye Gueye (Racing Strasbourg, 1.400.000)
Távozott: John Ruddy (Norwich, 600.000), Dan Gosling (Newcastle, i.), Carlo Nash (Stoke City, i.), Lukas Jutkiewicz (Coventry, 600.000), Anton Peterlin (Plymouth, i.)
FULHAM 
Érkezett: Danny Hoesen (HJK Helsinki, kv.), Philippe Senderos (Arsenal, i.), Jonathan Greening (West Brom, i.)
Távozott: Chris Smalling (Manchester United, 8.000.000), Elliot Omozusi (Leyton Orient, i.), Stefano Okaka (AS Roma, kv.), Erik Nevland (Viking FK, i.), Wayne Brown (Bristol Rovers, i.), Toni Kallio (szl.), Andranik Tejmurian (szl.)
WOLVERHAMPTON WANDERERS 
Érkezett: Adlen Gediura (Charleroi), Steven Fletcher (Burnley, 7.200.000), Jelle van Damme (RSC Anderlecht, 3.250.000), Steven Mouyokolo (Hull, 3.000.000), Stephen Hunt (Hull, 3.600.000)
Távozott: Jason Shackell (Barnsley, 785.000), Chris Iwelumo (Burnley, 475.000), George Friend (Doncaster, i.), Daniel Jones (Sheffield Wednesday, i.), Andrew Surman (Norwich, 1.675.000), Sam Vokes (Bristol City, k., i.), Stefan Maierhofer (Duisburg, k., i.), Kyle Bennett (Bury, i.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik