B. Á. 2020.08.15 14:57 Frissítve: 2020.08.15 15:17

Arsenal: távozik a Barcelona korábbi sportigazgatója – hivatalos

Az Arsenal labdarúgócsapata hivatalos közleményben számolt be arról, hogy Raul Sanllehi, a klub szakmai ügyeiért felelős vezetője távozik az egyesülettől, a helyét az eddigi vezérigazgató, Vinai Venkatesham veszi át.

Raul Sanllehi és Vinai Venkatesham a győztes FA-kupa-döntőn (Fotó: Getty Images)

 

Sanllehi 14 évet töltött sportigazgatóként a Barcelonánál, amelyet 2017 novemberében hagyott el az észak-londoniak kedvéért. Meg nem erősített információk szerint 10 millió fontos jutalékot kapott a rekordösszeget jelentő Nicolas Pépé-üzletből, ez állhat a távozása hátterében. A szurkolók körében finoman fogalmazva nem túl nagy népszerűségnek örvendő Sanllehit többször is kritizálták az érkezése óta a klubnál kialakult átigazolási politika miatt, az észak-londoni együttes azonban megköszönte az 53 esztendős szakember munkáját.

„Raul sokat tett a közösbe az itt eltöltött ideje alatt, örökké az Arsenal-család tagja marad. Ezúton szeretnénk megköszönni a kemény munkáját és szakértelmét, minden jót kívánunk neki a jövőre nézve. Nincs kétségünk afelől, hogy Vinai a megfelelő ember ahhoz, hogy előrelépjen a klub. Kiemelkedő vezetői képességet mutatott a jelenlegi krízis idején, tisztelik a klubon belül és kívül is. Tudjuk, hogy mindenki igyekszik majd segíteni a munkáját, így sikerrel haladhatunk tovább” – olvasható a közleményben.

„Büszke és boldog vagyok, hogy az elmúlt három évben segíthettem az Arsenalt, alig várom, hogy élvezhessem a klub sikeres jövőjét. Szeretnék köszönetet mondani Stan és Josh Kroenkénak a lehetőségért. Vinai Venkateshammel együtt topcsapatot építettünk a jövő számára. Mikel Arteta rendkívül pozitív hatást gyakorolt az érkezése óta, erős csapatot formált a technikai igazgatónk, Edu segítségével. Az akadémia biztos kezekben van Per Mertesackernél, és Huss Fahmy is tehetséges, sokra hivatott vezető a szerződések menedzselésében. Szeretnék most eltölteni egy kis időt a családommal és a barátaimmal, mielőtt belevágnék egy új kihívásba” – mondta Sanllehi.

Nem ez az első fontos változás az Arsenalnál az elmúlt években, az Arsene Wenger távozását követően kialakult vezetőségből Ivan Gazidis vezérigazgató 2018-ban, a vezető játékos-megfigyelőnek kinevezett Sven Mislintat alig egy év után, 2019-ben távozott, míg idén augusztus elején a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva 55 embertől köszöntek el – és akkor még nem beszéltünk a csúfos kudarcot valló Unai Emeryről, akit tavaly novemberben menesztettek.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.

2020.11.17 05:54:14

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Elképesztő cselek, látványos szabadrúgások és távoli bombák – a 7-es, akit mai napig képtelen pótolni a Manchester United.