Arsenal: munkát kapott a klubnál a visszavonuló Wilshere

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 21:35
Négy év után visszatért nevelőegyesületéhez, az Arsenalhoz a múlt hét pénteken 30 évesen visszavonuló Jack Wilshere, akit az U18-as csapat élére neveztek ki – jelentették be az „ágyúsok” a hivatalos honlapjukon.  

„Óriási megtiszteltetés, hogy kineveztek erre a pozícióra – mondta Jack Wilshere, akinek sérülései törték ketté az ígéretesen induló játékoskarrierjét. – Nem titok, hogy szeretem ezt a klubot. Szeretem, amit képvisel, és életem legjobb napjait ezen az akadémián töltöttem.„Óriási megtiszteltetés, hogy kineveztek erre a pozícióra – mondta Jack Wilshere, akinek sérülései törték ketté az ígéretesen induló játékoskarrierjét. – Nem titok, hogy szeretem ezt a klubot. Szeretem, amit képvisel, és életem legjobb napjait ezen az akadémián töltöttem.

Az „ágyúsok” azt is közölték, hogy az U21-es csapatuk irányítását Mehmet Ali veszi át.

Wilshere mindössze 16 éves és 256 napos volt, amikor az Arsenal színeiben bemutatkozott a Premier League-ben – ez azóta is klubrekord. A 29 éves játékos 34-szer lépett pályára az angol válogatottban, amelyben szintén rendkívül fiatalon, mindössze 18 esztendősen mutatkozott be.

Ugyanakkor az egymást követő sérülések miatt nem futotta be azt a karriert, amit előzetesen jósoltak neki: 2018-ban elhagyta az Arsenalt, majd a West Hamben, a Bournemouthban, legutóbb pedig az Aarhusban próbálta újraépíteni magát – mindhiába. Összesen 288 tétmeccsen játszott, ebből 197-et a nevelőegyesületében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik