Arsenal: francia U-válogatott támadó érkezik - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 22:47
null
Sanogo már az Arsenal játékosa
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal hivatalos honlapján jelentette be, hogy Yaya Sanogo hosszú távú szerződést kötött a klubbal. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a 20 éves csatár hány évre ír majd alá.

 

 

Sanogo legutóbb a francia másodosztályú Auxerre-t erősítette, ingyen érkezett az Arsenalhoz. A 20 éves támadó hosszú távú kontraktust kötött a londoni klubbal, ám arról nem számolt be a fővárosiak honlapja, hogy pontosan hány évre kötelezte el magát.

14 évesen már az Auxerre kötelékébe tartozott, végigjárta a francia korosztályos válogatottakat is. Jelenleg az U20-as együttessel a törökországi U20-as világbajnokságon szerepel, melyen már kétszer is eredményes volt a csoportkörben, továbbjutáshoz segítette csapatát.

Sanogo az Auxerre felnőtt csapatában 24 mérkőzésen lépett pályára, és 11 gólt szerzett. Szerződésének aláírásáig – melyre az U20-as vb után kerül sor – már csak a papírmunkák vannak hátra. A 20 éves csatár az Arsenal első nyári igazolása.

„Sanogo egy jó, fiatal igazolás számunkra. Az Auxerre-ben és a francia U20-as válogatottban is megmutatta, hogy van benne potenciál. Várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk és folytassa ígéretes fejlődését" – nyilatkozta Arsene Wenger az első nyári szerzeményről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik