T. M. 2020.10.27 10:04 Frissítve: 2020.10.27 10:28

Arsenal: „A szurkolók magyarázatot érdemelnek” – megszólalt Özil ügynöke

Megszólalt az Arsenal labdarúgócsapatánál mellőzött Mesut Özil ügynöke, Erkut Sögüt, aki őszinte magyarázatot vár a londoni csapattól játékosa ügyében.

 

Láthatjuk-e még Özilt a pályán Arsenal-mezben? (Fotó: AFP)

Mint beszámoltunk róla, sohasem látott szintre süllyedt Mesut Özil és az Arsenal kapcsolata: a Premier League történetének egyik legkiemelkedőbb középpályását ugyanis már az Európa-ligára sem nevezte Mikel Arteta, sőt a Premier League-keretéből is kihagyta.

Az ügyben megszólalt Erkut Sögüt, Mesut Özil ügynöke, aki az ESPN-nek adott exkluzív interjút, amiben elmondta, Mikel Arteta hazudik, ha azt mondja, csak rossz formája miatt nem játszatja.

„A szurkolók őszinte magyarázatot érdemelnek, nem azt, hogy Arteta azt mondja, kudarcot vallott Özillel. Mindenki tudja, hogy nem bánt vele tisztességesen, és esélyt sem adott neki arra, hogy bizonyítson. Legalább öt csapattársával beszéltem, és mindannyian azt mondják, hogy remekül edz, nem értik, miért hagyják ki” – mondta Özil ügynöke, aki szerint az Arsenalnak az volt a célja, hogy ügyfele inkább megunja az egészet, és magától távozzon.

Özil ügynökét arról is megkérdezték, mit szól az elmúlt hetek történéseihez az Arsenalnál, amelynél a koronavírus-járvány gazdasági következményeként 55 munkahelyet megszüntettek és 27 év után megváltak a csapat kabalájától, Gunnersaurustól, akit Özil mentett meg.

„Nem számítasz arra ilyen nagy múltú klubtól, hogy ötvenöt embert bocsát el közvetlenül egy FA-kupa-győzelem után és egy 45 millió fontos átigazolás előtt. Sajnos nagyon rossz képet fest ez a klubról, amihez nem szoktunk hozzá az Arsenalnál.”

Erkut Sögüt elmondta, Özil titoktartási kötelezettsége miatt jelenleg nem tud beszélni nyíltan a helyzetéről, de egyszer majd mindent elárul.

2020.11.29 14:11:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Felejthető mérkőzést játszott egymással a két csapat, a Spurs viszont így is az élre ugrott.

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.