Arsenal: a leggazdagabb afrikai megvenné a klubot, és…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 07:46
A nigériai Aliko Dangote néhány év múlva ajánlatot tenne az Arsenal többségi tulajdonának megvásárlására. Ha a jelenlegi tulajdonosok rábólintanak az üzletre, az afrikai üzletember azonnal leváltaná Arsene Wengert.  

Dangote vagyonát 9.5 milliárd euróra becsülik, és már a '80-as évek közepe óta nagy Arsenal-rajongó. Elmondása szerint akkor tesz ajánlatot a jelenlegi tulajdonosoknak, mikor a Lagosban jelenleg épülő olajfinomítója elkészül – ennek várható ideje 2020 körül van. Dangote már azt is tudja, mi lesz az első intézkedése, ha a jelenlegi tulajdonosok belemennek az üzletbe.Dangote vagyonát 9.5 milliárd euróra becsülik, és már a '80-as évek közepe óta nagy Arsenal-rajongó. Elmondása szerint akkor tesz ajánlatot a jelenlegi tulajdonosoknak, mikor a Lagosban jelenleg épülő olajfinomítója elkészül – ennek várható ideje 2020 körül van. Dangote már azt is tudja, mi lesz az első intézkedése, ha a jelenlegi tulajdonosok belemennek az üzletbe.

„Az első, amin változtatnék, az az edző. Jó munkát végzett, de ideje, hogy valaki más is szerencsét próbáljon” – mondta a nigériai üzletember.

Az Arsenal értékét nagyjából kétmilliárd euróra becsülik, és jelenleg az amerikai Stan Kroenke a klub többségi tulajdonosa 67 százalékos részesedésével. Szintén a tulajdonosok közé tartozik Aliser Uszmanov, aki az idén már tett ajánlatot a többségi tulajdonért, az orosz egymilliárd eurót is fizetett volna érte, ezt azonban Kroenke visszautasította. Dangote szerint viszont van az a pénz, amire nem tudna nemet mondani.

„Biztos vagyok benne, hogy ha megkapja a megfelelő ajánlatot, továbbáll. Ha elkészülünk az olajfinomítóval, olyan helyzetben leszünk, hogy mi is megtehetjük ezt az ajánlatot” – ígérte a nigériai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik