Visszatért a klubfutball! Ötgólos mérkőzésen győzte le a City a Poolt az Angol Ligakupában

Vágólapra másolva!
2022.12.22. 20:50
null
Továbbjutásnak örülhettek a Manchester City játékosai (Fotó: Getty Images)
Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőinek zárásaként a Manchester City hazai pályán lépett pályára a Liverpool ellen. A manchesteri kékek már a tizedik percben megszerezték a vezetést Haaland góljával és végül egy végletekig kiélezett, öt gólt hozó mérkőzésen 3–2-es győzelmet arattak és továbbjutottak az Angol Ligakupa negyeddöntőjébe.

 

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

MANCHESTER CITY–LIVERPOOL 3–2 (1–1)
Manchester,
Etihad Stadion. Vezette: David Coote (angol)
MANCHESTER CITY: Ortega – R. Lewis, Akanji (Stones, 61.), Laporte, Aké – De Bruyne, Rodri, Gündogan (Bernardo Silva, 88.) – Mahrez, Haaland (Foden, 73.), C. Palmer (Grealish, 73.).Vezetőedző: Josep Guardiola
LIVERPOOL: Kelleher – Milner (N. Phillips, 38.), Matip, Joe Gomez, Robertson – Thiago (Keita, 70.), Bajcetic (Fabinho, a szünetben), Elliott (Henderson, 57.) – Szalah, Núnez, F. Carvalho (Oxlade-Chamberlain, a szünetben).Vezetőedző: Jürgen Klopp
Gólszerző: Haaland (10.), Mahrez (47.), Aké (58.), ill. F. Carvalho (20.), Szalah (48.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az angol Ligakupában legutóbb 2016-ban rendeztek Manchester City–Liverpool összecsapást, akkor a döntőben a City büntetőkkel tudott diadalmaskodni. A 2022–2023-as idényben mutatott egymás elleni forma alapján azonban a Pool is reménykedhetett, hiszen már kétszer is sikerült nyernie aktuális ellenfele ellen.

A vasárnap zárult világbajnokság miatt mindkét csapatban voltak nagy hiányzók, de a két legnagyobb sztár Haaland és Szalah is ott volt a pályán a kezdősípszóra. Előbbinek nem is kellett sok, a 10. percben máris megszerezte a vezető találatot. A liverpooli válaszra mindössze 10 percet kellett várni, Milner passza után Carvalho egalizált. Az első félidő folytatásában De Bruyne passzai után a City veszélyeztetett többet, de a hajrában Núnez is betalálhatott volna.

A második játékrész gyors gólváltással indult. Mahrez egy remek találattal hiába szerezte meg a hazaiaknak az előnyt a 47. percben, Szalah szinte a középkezdésből egyenlíteni tudott. Az 58. percben De Bruyne ismét remek előkészítőnek bizonyult, hiszen beadását Aké fejelte a kapuba. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek és bár a City biztosan őrizte előnyét, ha Núnez jobb napot fog ki, egymaga megnyerhette volna a vendégeknek a találkozót. A hajrában a liverpooli rohamok alábbhagytak, a vendégek nem tudtak egyenlíteni, így eseménydús találkozó végén a Manchester City örülhetett a továbbjutásnak. 3–2

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE! A City ötgólos mérkőzésen győzte le a Liverpoolt és bejutott az Angol Ligakupa legjobb nyolc csapata közé. Köszönjük figyelmüket!

90. perc: Négy perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Gündogannak is véget ért a mérkőzés, Bernardo Silva érkezett a helyére.

84. perc: De Bruyne lövését a gólvonal előtt álló Fabinho blokkolta, majd a kipattanót Foden tűzta kapura, de Kelleher bravúrral védett.

83. perc: Keita rúgta meg Lewist, sárga lap.

79. perc: Fabinho és Rodri akaszkodott össze egymással, mindketten sárga lapot kaptak.

73. perc: Kettőt cserélt a City, Haaland helyére Foden,Palmer helyére Grealish érkezett.

Núnez (balra) három nagy ziccert is elhibázott (Fotó: AFP)
Núnez (balra) három nagy ziccert is elhibázott (Fotó: AFP)

72. perc: Gomez remekül ugratta ki a leshatárról induló Núnezt, aki bevezette a 16-oson belülre a labdát, majd 13 méterről a kapu mellé lőtt.

70. perc: Cserélt a Pool, Keita érkezett Thiago helyére.

65. perc: Egy jobb oldali beadást követően Núnez csúsztatta meg a labdát, Robertson pedig 15 méterről a kapu fölé lőtt.

61. perc: Cserélt a City is, a kisebb sérülést összeszedő Akanji helyére Stones érkezett.

58. perc: GÓÓÓÓÓL! Egy kis szögletet követően De Bruyne ívelte be a 16-oson belülre a labdát, Aké pedig öt méterről a jobb alsó sarokba fejelt. 3–2

57. perc: Ismét cserélt a Liverpool, a világbajnokságon is pályára lépő Henderson érkezett Elliott helyére.

48. perc: GÓÓÓÓÓL! Máris egyenlített a Pool! Núnez lépett ki a bal szélen, majd középre passzolt, ahol az érkező Szalah 11 méterről, ballal lőtte a kapu közepébe a labdát. 2–2

47. perc: GÓÓÓÓÓL! Rodri a kezdőkör magasságából mesteri passzt adott Mahreznek, aki egy csellel áttette a bal lábára a labdát, majd 12 méterről a jobb alsóba lőtt. 2–1

A szünetben kettőt cserélt a Liverpool, Fabinho érkezett Bajcetic, Oxlade-Chamberlain pedig Carvalho helyére.

46. perc: Megkezdődött a második félidő.

45+2. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Akciódús játékrészt követően döntetlen az állás a Ligakupa nyolcaddöntőjének szuperrangadóján.

45+2. perc: Robertson szabadrúgásból ívelte a 16-oson belülre a labdát, a 11-es pont magasságában érkező Núnez azonban ezúttal is a kapu mellé lőtt.

45+1. perc: Palmer tört be a 16-oson belülre, majd Matip szorításában a kapu fölé lőtte a labdát.

45. perc: Az első félidő végén kettő perc a hosszabbítás.

45. perc: Egy kifejelt labdát Rodri lőtt 18 méterről a kapu mellé.

42. perc: Gomez ugratta ki jó ütemben Núnezt, az uruguayi azonban egy lövőcselt követően 11 méterről csúnyán a kapu mellé lőtt.

39. perc: De Bruyne szögletét követően Aké csúsztatott kapura, de Kelleher könnyedén fogta a labdát.

38. perc: Milner sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, N. Phillips érkezett a helyére.

37. perc: De Bruyne újabb jobb oldaról érkező beadását ezúttal Aké fejelte kapura, de Kelleher megint bravúrral védett.

36. perc: De Bruyne ezúttal jobbról passzolt középre Gündoganhoz, a német lövését Kelleher nagy bravúrral, lábbal védte.

35. perc: Bajcetic rángatta meg Palmer mezét, sárga lap.

24. perc: Palmer cselezgetett a bal szélen, majd középre ívelt, aholMahrez megcsúsztatta a labdát a rövid saroknál, így a hosszún érkező Haaland nem tudott a kapuba fejelni.

20. perc: GÓÓÓÓL! Milner passza után Carvalho 11 méterről, jobbal lőtte a labdát a bal alsó sarokba. 1–1

15. perc: Elliott passza után Núnez találta el a kapufát, de az uruguayi lesen volt a passz pillanatában, így jogosan emelkedett a partjelző zászlaja.

Haalandnak (kékben) 10 perc kellett a gólhoz, Gomez (pirosban) nem tudott menteni (Fotó: AFP)
Haalandnak (kékben) 10 perc kellett a gólhoz, Gomez (pirosban) nem tudott menteni (Fotó: AFP)

10. perc: GÓÓÓÓÓÓL! De Bruyne balról ívelt az ötös vonalához, a berobbanó Haaland megelőzte Gomezt és ballal a jobb alsóba lőtt. 1–0

10. perc: Palmer szélről belőtt labdájára De Bruyne érkezett középen, azonban a belga gyenge lövése nem okozott gondot Kellehernek.

6. perc: Haaland a 16-os jobb oldalától passzolta középre a labdát, a ziccer helyzetben érkező Palmer lábáról azonban a kapu mellé pattant a labda.

1. perc: Haaland rögtön helyzetbe került, Kelleher nagyon kijött a kapujából, de a norvég emelése magasan az üres kapu fölé szállt.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Manchester City indította útjára a labdát.

A Ligakupában legutóbb 2016 februárjában találkoztak, akkor a sorozat döntőjében a City büntetőkkel tudott nyerni.

A 2022–2023-as idényben már két alkalommal is találkozott egymással a két gárda, és mind a Szuperkupa mérkőzésen, mind a bajnokin liverpooli győzelem született.

Több olyan játékos is ott van ma a kezdőkben, akik pályára léptek a katari világbajnokságon. Természetesen a véghajrában is érdekelt játékosok még pihenésüket töltik.

Ez történt eddig az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében:

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK

Blackburn Rovers (II)–Nottingham Forest 1–4
Manchester United–Burnley (II) 2–0
Charlton Athletic (III)–Brighton & Hove Albion 0–0 – 11-esekkel 4–3

KEDDEN JÁTSZOTTÁK

Milton Keynes Dons (III.)–Leicester City 0–3
Newcastle United–AFC Bournemouth 1–0
Southampton–Lincoln City (III.) 2–1
Wolverhampton Wanderers–Gillingham FC (IV.) 2–0

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjének szuperrangadója a Manchester City–Liverpool összecsapás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik